Vyprážané kuracie rezne trocha inak
Vykostené, fajne marinované kuracie
stehná vypražené v trojobale ako
rezne 😋 Popri klasickej chuti iste nezaškodí aj trocha zmeny 😊
_________________________________________________
Potrebujeme:
7-8ks stehná kuracie
Marináda:
3 stredne velké cibule, 200g jogurt biely, 2Pl horčica klasická, 1kl mleté čierne korenie, 1-2kl paprika šťiplavá drvená, 2 kopcovitejšie Kl soli
Na obalenie:
Podla potreby vajce, múka, strúhanka, olej
____________________________________________________________________________
1. Najprv si spravíme marinádu... Postrúhame si 3 stredne veľké (alebo 2 veľké) cibule na hrubo, pridáme jogurt, 2 kopcovité PL horčice, korenie, soľ, papriku a premiešame. Táto marináda vystačí na 8 stehien, ale ja som tentoraz mala 4 stehná a 4 krídla. Stehná vykostíme a všetko mäso naukladáme do marinády postáť. Ja osobne odporúčam to nechať postáť také 2 hodinky, bude to mať takú príjemnú chuť od tej marinády. Nechala som už postáť aj celú noc, ale potom to mäso dostalo už intenzívnu cibuľovú príchuť 😊 Ale aj tak to bolo chutné. Pravdaže komu ako chutí, toľko si nechá v marináde odstáť. Nám to chutilo viac keď to postálo len 2 hodiny.
2. Neskôr mäso vyberieme z chladničky a očistíme z neho tú marinádu dole. Ak chcete, môžte ich ešte z oboch strán posypať trochou štipľavej papriky, aby ste ich mali chuťovo pikantnejšie :-) A následne ich celkom klasicky obalíme v trojobale a vypražíme v oleji.
_________________________________________________
Potrebujeme:
7-8ks stehná kuracie
Marináda:
3 stredne velké cibule, 200g jogurt biely, 2Pl horčica klasická, 1kl mleté čierne korenie, 1-2kl paprika šťiplavá drvená, 2 kopcovitejšie Kl soli
Na obalenie:
Podla potreby vajce, múka, strúhanka, olej
____________________________________________________________________________
1. Najprv si spravíme marinádu... Postrúhame si 3 stredne veľké (alebo 2 veľké) cibule na hrubo, pridáme jogurt, 2 kopcovité PL horčice, korenie, soľ, papriku a premiešame. Táto marináda vystačí na 8 stehien, ale ja som tentoraz mala 4 stehná a 4 krídla. Stehná vykostíme a všetko mäso naukladáme do marinády postáť. Ja osobne odporúčam to nechať postáť také 2 hodinky, bude to mať takú príjemnú chuť od tej marinády. Nechala som už postáť aj celú noc, ale potom to mäso dostalo už intenzívnu cibuľovú príchuť 😊 Ale aj tak to bolo chutné. Pravdaže komu ako chutí, toľko si nechá v marináde odstáť. Nám to chutilo viac keď to postálo len 2 hodiny.
2. Neskôr mäso vyberieme z chladničky a očistíme z neho tú marinádu dole. Ak chcete, môžte ich ešte z oboch strán posypať trochou štipľavej papriky, aby ste ich mali chuťovo pikantnejšie :-) A následne ich celkom klasicky obalíme v trojobale a vypražíme v oleji.
Takto mal u nás každý po kúsku rezňa a 1 krídlo k tomu 😊
Chuťovo je mäso veľmi chutné, ale odporúčam to radšej takému, kto má rád
cibuľovú chuť. Vykostené stehno vyprážať ako rezeň, je fakt výborné,
je mäkučké a šťavnaté a to stále, aj keď marinované nebolo. Prílohu si
už zvolí každý podľa chuti, ja som robila mrkvový ryžobulgur 😊 Alebo
si dáte rezeň rovno medzi žemľu, na to cibulu, kyslú uhorku či baranie rohy,
čalamádu, alebo aj tatársku či dokonca horčicu 😉
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára