Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou

Fantasticky ochutené zemiaky s mäsom a tatárskou omáčkou. Jednoduché jednopekáčové skvelé jedlo, na ktorom si určite pochutí celá rodina 😉
___________________________________________
Potrebujeme:
7ks velké zemiaky, Kuracie mäso
Marináda na zemiaky:
1 väčšia cibula, 2 strúčiky cesnaku, 75ml olej rastlinný, 25ml olej ľanový, 1kl sol
Na tatársku omáčku:
450-500g jogurt biely, 2Pl smotana hustá, 1Pl horčica klasická, 4-5ks zaváraných uhoriek, 1 cibula, 50ml olej, 2kl omáčka worcesterská, Podla chuti sol, čierne mleté korenie a na osladenie cukor alebo med

__________________________________________________________________________
1. Ja som tatársku pripravila už deň predtým a dala na noc do chladničky postáť, lepšie sa chute prepoja. Na tatárku potrebujeme jogurt, hustú smotanu, horčicu, worcester, trocha medu (cukor), olej, soľ, korenie, 1 veľkú cibuľu a 4-5 uhoriek - záleží od veľkosti. Najprv si celkom na drobno pokrájame cibuľu a uhorky, potom všetko spolu zmiešame. Soľ a korenie si treba dať podľa chuti. Ja som dala 1/2 dl slnečnicového a ešte trocha aj olivového oleja. Kto chce si to mixne, ja nezvyknem
 Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 1

2. Pred prípravou jedla si najprv urobíme marinádu na zemiaky, je to veľmi jednoduché. Jednu stredne veľkú cibuľu a 2 veľké strúčiky cesnaku mixneme na kašu s 1 dl oleja a 1 KL soli. Ja som dala 3/4 dl slnečnicového a 1/4 dl ľanového oleja, ale môžte dať aj len slnečnicový. Verte, že chuťovo budú zemiaky fantastické!
 Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 2 

3. Pripravíme si väčšie zemiaky a kuracie mäso,u nas stehná. Zemiaky očistíme a pokrájame pozdĺž na hrubo. Stehná len 2x narežeme. Do zemiakov dáme mixnutú cibuľovú pastu a poriadne premiešame. Stehná som len naolejovala a po jednom osolila. Všetko dáme na trocha naolejovaný pekáč, na jednu stranu zemiaky a na druhú mäso. Na vrch zemiakov som ešte nasypala drvenú cayenne. Pekáč dáme piecť do rúry, ktorú sme si rozohriali na 190 °C na cca 1 h. Na konci pečenia som dala pekáč celkom na dno rúry na 5-10 min, aby boli zemiaky aj zo spodu chrumkavejšie
 Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 3

 ...a už hotové jedlo 😊 Výborne ochutené zemiaky s chrumkavou kôrkou a kuracie mäso 😉 Už len tatársku k tomu a verte, že si pochutí celá rodina.


A už si len servírovať a pochutnať na dobrom jedle 😉 Namiesto mäsa si k čisto pečeným zemiakom môžte podľa chuti spraviť aj vyprážaný syr alebo nejakú zeleninu.

                Prajem dobrú chuť !

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

Lečo na zimu

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌