Šošovicovo-tuniakový šalát
Chutný a výživný lahký šalátik,ktorý môže slúžit aj ako lahká večera 😊
_________________________________________________
Potrebujeme:
400g šošovica konzerva, 185g konzerva tuniakové filé v oleji, 1 velká cibula, 1kl Sumak
Podla chuti:
šťava z citróna, sol a olivový olej
____________________________________________________________________
Kedže pri tomto jednoduchom recepte nie je čo pokaziť,tak som postup vôbec nefotila 😊
1. Šošovicu zcedíme a nechame odkvapkat. Cibulu si prekrojime na štvrťky a nasledne na tenko pokrajame.
2. Do misky dame šošovicu, cibulu, sol podla chuti a sumak za 1kl. Dochutime aj citronovou štavou podla chuti. Premiesame a nechame postat aspon 20 minut, aby sa tie chute pospajali. Môžte to takto nechat postat aj 1 - 2hodiny v chladnicke. Asi 10 - 15 minut pred servirovanim pridame tuniakove file v rastlinnom oleji. Môžte bud pol konzervy alebo celu :-) Cele premiesame, ak treba zasa dochutime solou, citronom alebo sumakom. Pridame podla chuti olivovy olej, ale kto nema rad, ten vynecha.Ja dávam,lebo je zdravý 😉
3. Šalát je hotový a môžme podávať. Je výborný s kúskom pečiva napriklad na večeru. Ja ho zvyknem este na tanieri pred podavanim pokvapkat olivovym olejom😉
Prajem dobrú chuť
_________________________________________________
Potrebujeme:
400g šošovica konzerva, 185g konzerva tuniakové filé v oleji, 1 velká cibula, 1kl Sumak
Podla chuti:
šťava z citróna, sol a olivový olej
____________________________________________________________________
Kedže pri tomto jednoduchom recepte nie je čo pokaziť,tak som postup vôbec nefotila 😊
1. Šošovicu zcedíme a nechame odkvapkat. Cibulu si prekrojime na štvrťky a nasledne na tenko pokrajame.
2. Do misky dame šošovicu, cibulu, sol podla chuti a sumak za 1kl. Dochutime aj citronovou štavou podla chuti. Premiesame a nechame postat aspon 20 minut, aby sa tie chute pospajali. Môžte to takto nechat postat aj 1 - 2hodiny v chladnicke. Asi 10 - 15 minut pred servirovanim pridame tuniakove file v rastlinnom oleji. Môžte bud pol konzervy alebo celu :-) Cele premiesame, ak treba zasa dochutime solou, citronom alebo sumakom. Pridame podla chuti olivovy olej, ale kto nema rad, ten vynecha.Ja dávam,lebo je zdravý 😉
3. Šalát je hotový a môžme podávať. Je výborný s kúskom pečiva napriklad na večeru. Ja ho zvyknem este na tanieri pred podavanim pokvapkat olivovym olejom😉
Prajem dobrú chuť
Komentáre
Zverejnenie komentára