Pečené kuracie mäso



Jogurtová marináda s rímskou rascou dáva mäsu celkom inú , ale výbornú chuť 😉 Pravdaže je taký komu Rímska Rasca nechutí,ale v tureckej kuchyni je celkom oblúbená.Je to asi len vec zvyku 😊  U nás je toto pečené mäso velmi oblúbené.
_________________________________________
 Potrebujeme:
1kg kuracie mäso
Na marinádu:
3Pl jogurt biely, 1 cibula, 1Pl Salça (alebo hustý paradajkový pretlak), 1kl mletá červená paprika, 1kl oregano, 1kl sol, 0,5-1kl mleté čierne korenie, 2kl Kimyon (Rímska rasca), 0,25dl olej

 _______________________________________________________________________________

1.   Pripravíme si prísady na marinádu. Cibuľu postrúhame. Mäso mám tu 3 veľké stehná a 2 chrbty, to je cca 1 kg mäsa. Tie veľké stehná som pozakrajovala. Môžte použiť také časti kuracieho mäsa aké chcete.

 Pečené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 1

2.  Všetky prísady na marinádu zmiešame a naložíme do nej kuracie mäso. Takto necháme v chlade 1-2 h postáť a následne dáme piecť do rúry odokryté na 190 °C na cca 45 minút. To si treba sledovať a kontrolovať.

 Pečené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 2


Voňavé, pekne upečené mäso s jemnou kôrkou a chutnou šťavou 😉 Podávame podľa chuti s chlebom, ryžou, so zemiakmi alebo inou prílohou podľa vlastného výberu 😊



               Prajem dobrú chut!

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

Lečo na zimu

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌