Pečené kuracie mäso
Jogurtová marináda s rímskou rascou dáva mäsu celkom inú , ale výbornú chuť 😉 Pravdaže je taký komu Rímska Rasca nechutí,ale v tureckej kuchyni je celkom oblúbená.Je to asi len vec zvyku 😊 U nás je toto pečené mäso velmi oblúbené.
_________________________________________
Potrebujeme:
1kg kuracie mäso
Na marinádu:
3Pl jogurt biely, 1 cibula, 1Pl Salça (alebo hustý paradajkový pretlak), 1kl mletá červená paprika, 1kl oregano, 1kl sol, 0,5-1kl mleté čierne korenie, 2kl Kimyon (Rímska rasca), 0,25dl olej
_______________________________________________________________________________
1. Pripravíme si prísady na marinádu. Cibuľu postrúhame. Mäso mám tu 3 veľké stehná a 2 chrbty, to je cca 1 kg mäsa. Tie veľké stehná som pozakrajovala. Môžte použiť také časti kuracieho mäsa aké chcete.
2. Všetky prísady na marinádu zmiešame a naložíme do nej kuracie mäso. Takto necháme v chlade 1-2 h postáť a následne dáme piecť do rúry odokryté na 190 °C na cca 45 minút. To si treba sledovať a kontrolovať.
Voňavé, pekne upečené mäso s jemnou kôrkou a chutnou šťavou 😉
Podávame podľa chuti s chlebom, ryžou, so zemiakmi alebo inou prílohou podľa vlastného výberu 😊
Komentáre
Zverejnenie komentára