Kuracie mäso s koreňovou zeleninou a oreganom
Kombinácia mäsitých jedál a oregana je velmi typická na tureckú kuchyňu. Za tie roky som sa naučila mnoho zaujímavých kombinácii,ktoré mi zneli na začiatku dost čudne 😊 Jedna z nich je napríklad aj táto. Ale môžem vás ubezpečiť,že toto jedlo chutí naozaj fantasticky! Jednoducho sa netreba báť nových chutí a kombinácií 😊
__________________________________________________
Potrebujeme:
3ks stehno kuracie horné, 4-5 mrkvy, 2 petržleny, menší kus zeleru, 1 velkú cibulu, 1kl oregano, 1kl rasca celá, podla chuti rasca mletá, 2 malé bobkové listy, Podla chuti sol a citrónovú šťavu, voda na podliatie podla potreby
________________________________________________________________________
1. Potrebujeme 3 väčšie horné kuracie stehná s chrbtovou časťou. Každe jedno stehno pokrájame na 4 časti. Dalej 4-5 stredne velkych mrkiev, 2 petržleny a asi pólku z 1 stredne velkej hlávky zeleru. Mrkvu a petržlen si pokrájame na 3-4cm dlhé kruhy, ktoré následne ešte prekrojíme pozdĺž bud na polovicu, alebo na štvore. Zeler pokrájame na pásiky a cibulu na kocky.
2. Cibulu si v jednej panvici na oleji zosklovatíme. Dáme na ňu mäso, osolíme ho a zakryjeme pokrievkou. Takto necháme cca 15 minút mäso akoby dusiť, aby si pustilo vlastnú šťavu.
3. Ked uz má dosť vlastnej šťavy, pridáme pokrájanú zeleninu, oregano, menšie bobkové listy, celú a aj mletú rascu a sol. Zalejeme do 3/4 vodou tak, aby zelenina ešte kukala :-) Takto zaliate varíme pomaličky do mäkka. Na konci ochutíme citrónovou šťavou
Prajem dobrú chuť !
__________________________________________________
Potrebujeme:
3ks stehno kuracie horné, 4-5 mrkvy, 2 petržleny, menší kus zeleru, 1 velkú cibulu, 1kl oregano, 1kl rasca celá, podla chuti rasca mletá, 2 malé bobkové listy, Podla chuti sol a citrónovú šťavu, voda na podliatie podla potreby
________________________________________________________________________
1. Potrebujeme 3 väčšie horné kuracie stehná s chrbtovou časťou. Každe jedno stehno pokrájame na 4 časti. Dalej 4-5 stredne velkych mrkiev, 2 petržleny a asi pólku z 1 stredne velkej hlávky zeleru. Mrkvu a petržlen si pokrájame na 3-4cm dlhé kruhy, ktoré následne ešte prekrojíme pozdĺž bud na polovicu, alebo na štvore. Zeler pokrájame na pásiky a cibulu na kocky.
2. Cibulu si v jednej panvici na oleji zosklovatíme. Dáme na ňu mäso, osolíme ho a zakryjeme pokrievkou. Takto necháme cca 15 minút mäso akoby dusiť, aby si pustilo vlastnú šťavu.
3. Ked uz má dosť vlastnej šťavy, pridáme pokrájanú zeleninu, oregano, menšie bobkové listy, celú a aj mletú rascu a sol. Zalejeme do 3/4 vodou tak, aby zelenina ešte kukala :-) Takto zaliate varíme pomaličky do mäkka. Na konci ochutíme citrónovou šťavou
Ako prílohu som zmiešala 2 dl jazmínovej ryže s 2dl bulgurom, voda,
kúsok masla a sol. Uvarila som to celkom klasicky, ako ryžu. Má to
vynikajúcu chuť a velmi sa to k tomuto kuraťu hodí 😊 Ale výborný je k
tomu aj kuskus.
Pre niekoho je toto možno nezvyklá kombinácia chutí, ale je to výborné.
Hlavne jednoduché a z klasických surovín. Ja som si toto jedlo oblúbila hned na prvýkrat, ked som ho jedla 😉
Komentáre
Zverejnenie komentára