Kalerábová omeleta
Veľmi chutná variácia omelety na raňajky. Je to skôr inšpirácia než recept 😊 Je to jedlo z môjho detstva, ktoré som mala veľmi rada.
______________________________________________
Potrebujeme:
Čerstvý kaleráb, vajíčka, olej, sol
___________________________________________________________________________
1. Čo sa týka množstva surovín, každý si dá po svojom. Záleží vždy od počtu stravníkov, ale s kalerábom sa nemá šetriť :-) Keďže ten dá chuť. Ja tu mám jeden dobrý veľký kaleráb, ktorý som očistila a nakrájala na drobné kocky. A potrebujeme ešte zopár vajíčok, koľko presne ich dáte, je tiež na vás.
2. Najprv si na panvici rozohrejeme trocha oleja, dáme kaleráb, osolíme ho a zakrytý udusíme pomaly až do mäkka. Na konci ho necháme aj kde-tu opiecť, aby dostal trochu opečenú príchuť. Potom už len zalejeme rozšľahanými vajíčkami a dopečieme 😊
A chutné jedlo máte na stole :-) Je to taká trocha netradičná obmena
omelety, ale naozaj veľmi chutná. Už sa nepamätám odkiaľ tento
recept/jedlo pochádza, ale viem, že to bolo jedno z mála jedál, ktoré
som si vedela pripraviť ako dieťa už sama 😊
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára