Kalerábová omeleta
Veľmi chutná variácia omelety na raňajky. Je to skôr inšpirácia než recept 😊 Je to jedlo z môjho detstva, ktoré som mala veľmi rada.
______________________________________________
Potrebujeme:
Čerstvý kaleráb, vajíčka, olej, sol
___________________________________________________________________________
1. Čo sa týka množstva surovín, každý si dá po svojom. Záleží vždy od počtu stravníkov, ale s kalerábom sa nemá šetriť :-) Keďže ten dá chuť. Ja tu mám jeden dobrý veľký kaleráb, ktorý som očistila a nakrájala na drobné kocky. A potrebujeme ešte zopár vajíčok, koľko presne ich dáte, je tiež na vás.
![Kalerábová omeleta (fotorecept) - obrázok 1](https://varecha.pravda.sk/usercontent/images/velky-postup34291_1573371608.jpg)
2. Najprv si na panvici rozohrejeme trocha oleja, dáme kaleráb, osolíme ho a zakrytý udusíme pomaly až do mäkka. Na konci ho necháme aj kde-tu opiecť, aby dostal trochu opečenú príchuť. Potom už len zalejeme rozšľahanými vajíčkami a dopečieme 😊
![Kalerábová omeleta (fotorecept) - obrázok 2](https://varecha.pravda.sk/usercontent/images/velky-postup34291_1573371632.jpg)
A chutné jedlo máte na stole :-) Je to taká trocha netradičná obmena
omelety, ale naozaj veľmi chutná. Už sa nepamätám odkiaľ tento
recept/jedlo pochádza, ale viem, že to bolo jedno z mála jedál, ktoré
som si vedela pripraviť ako dieťa už sama 😊
![Kalerábová omeleta (fotorecept) - obrázok 3](https://varecha.pravda.sk/usercontent/images/velky-postup34291_1573371664.jpg)
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára