Kebab s jogurtovým dressingom a hranolkami
Velmi chutný "Şiş kebab" podávaný s hranolkami a poliaty výborným jogurtovým dressingom.Jednoduchá príprava a skvelý výsledok 😉
________________________________
Na Kebab:
1kg kuracie prsia, 3Pl jogurt biely, 2PL pretlak paradajkový, 2-3 strúčiky cesnaku, 0,5kl mleté čierne korenie, 1kl oregano, 1kl mletá červená paprika, sol podla potreby.
Na jogurtový dressing:
400g jogurt biely, 3PL majonéza, 3 strúčiky cesnaku, 2-3PL paradajkový pretlak, Sol podla chuti.
Príloha:
Hranolky
_____________________________________________________________
1. Najprv si pripravime mäso, lebo musi v marinade postát.. Potrebujeme 1 velké kuracie prsia, ma to cca 1 kg. Vykostime ich a pokrájame na stredne velke kocky. Potom si urobime marinadu.. V jednej miske zmiešame jogurt, obyčajny paradajkovy pretlak (nie salça), červenu ml. papriku, oregano, čierne korenie, postruhany cesnak a sol. Premiešame a pridáme do nej mäso, ktore dobre premiešame. Necháme v chladnicke stát 2 - 3 hodiny..
2. Zatial si spravime jogurtovy dressing, je lepšie ked postoji.. V jednej miske zmiešame 400 g jogurtu, 2 - 3 PL pretlaku, 3 PL majonezy, 3 - 4 strúčiky cesnaku a sol podla chuti. Ak je jogurt príliž hustý, môzme dat trošku vody. Hotový dressing odložime zatial bokom..
3. Po čase mäso vyberieme a napichujeme ho na paličky. Čiže urobíme Şiş kebab - Šašlik :-) Vysli mi 6 kusov. Zapneme gril, u mna elektricky a mäso ugrilujeme :-) Aj napriek tomu, že su to kuracie prsia je ugrilovane mäsko vdaka jogurtovej marináde super šťavnaté😉
4. Kým sa nám našpízované mäsko grilovalo, som upiekla hranolky. Asi 1 - 1,2 kg zemiakov..
Ked už máme všetko pripravené, ostáva nám už len naservirovat jedlo.
Hranolky rozdelime na 3 taniere/porcie, na každy porozkladáme po 2
špízy, môžme mäso aj trocha poštipkať. Nakoniec popolievame hore-dole
dressingom a posypeme Sumakom a sušenou mätou. Z uvedenych surovin
vyjdu 3 normálne porcie alebo 2 "maxi" porcie😊
Je to výborné jedlo,oblúbené u detí aj dospelých 😊
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára