Hummus z bielej fazule
U nás doma je Hummus velmi oblúbený,aj ked popravde ho "ja" jem častejšie než zvyšok rodinky 😊 Hummus sa pripravuje zväčša z cíceru,ale výborný je aj z bielej fazule.Toto je taká rýchla verzia už z uvarenej konzervovanej fazule.Nie je to síce to isté ako ked si sami uvaríte napučanú suchú fazulu/cicer,ale ked je málo času,alebo aj nálady, tak je to rýchle riešenie na chutný Hummus, ktorý máte hned po ruke😉
______________________________________________
______________________________________________
Potrebujeme:
800g konzerva biela fazula, 2Pl Tahini pasta, 1 velký strúčik cesnaku, 3Pl olivový olej, čerstvá šťava z 1/2ks citróna, sol podla chuti
800g konzerva biela fazula, 2Pl Tahini pasta, 1 velký strúčik cesnaku, 3Pl olivový olej, čerstvá šťava z 1/2ks citróna, sol podla chuti
________________________________________________________________________
1. Fazuľu scedíme a necháme trocha odkvapkať. Ak chcete, môžte opláchnuť,
ale ja som neoplachovala. Potom fazuľu ponorným alebo iným mixérom
rozmixujeme do hladka. Čo sa týka konzistencie Hummusu,si môžte doladiť šťavou zo scedenej fazule,takže ju vylejte až po dokončení Hummusu 😊 Následne pridáme soľ podľa chuti, olivový olej, tahini
pastu a na jemno postrúhaný cesnak. Ale cesnak môžte pridať aj na
začiatku a pomixovať spolu s fazuľou. Ďalej ak chcete,tak dajte štipku mletej rasce,ja občas dám,ale nie vždy.Dalej aj
citrónovú šťavu z 1/2 citróna. Ak sa obávate citróna, tak dávajte šťavu
po troche a stále ochutnávajte. Je možne, že vám bude vyhovovať trocha
menej, alebo trocha viac citróna 😊 - je to vec chuti. Dobre premiešame
a môžme podávať..
Podávať sa môže Hummus naozaj s čímkolvek,je to už na vás.Ja zvyknem Hummus podávat aj ako ľahkú večeru s trocha opečenými kuracími prsiami 😊
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára