Horčicové kura na rascových zemiakoch
Velmi dobrý obed alebo večera z jedného plechu. Kura v skvelej horčicovo-jogurtovej marináde pečené na rascových zemiakoch 😋
________________________________
Potrebujeme:
1 celé kura, 7-8 väčších zemiakov,
Marináda:
175g jogurt biely, 3Pl obyčajná horčica, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2kl paprika červená mletá, 1kl čierne korenie mleté, 2-2,5kl sol, 1-2 kl chilli, 0,5dl olej
Na zemiaky:
0,5dl olej, 1Pl rasca celá, 1kl rasca mletá, 1,5kl sol, trocha petržlenovej vňaťe
______________________________________________________________
1. Celé kura (cca 1,5 kg) prepolíme na 2 časti a pri stehnách a prsiach ho pár krát ponakrajujeme. Všetky suroviny na marinádu vložíme do sekáčika a na hladko mixneme. Následne mäso vložíme do marinády a necháme ho tam 1 hodinu, ale ak máte naponáhlo postačí aj 30 minút :-) Zatiaľ si očistíme zemiaky, ktoré pokrájame na kolieska hrubé 1-1,5 cm. Posypeme ich rascou, soľou, dáme aj olej a premiešame. Môžme dať aj trošku posekanej petržlenovej vňate. Kuracie polky dáme do pekáča a až potom poukladáme všade okolo zemiaky. Vložíme do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 180 °C na cca 1-1,5 hodiny, závisí od rúry. Pečieme odokryté.
A výborné, bezprácne jedlo pre celú rodinku je hotové ;-) Mäso je
výborne ochutené a tá mäsová chuť nasiakla aj do opečených zemiakov 😊 Verím,že si pochutnáte!
Prajem dobrú chuť !
Cesminka,toto je jedno z top jedál. Je tak skvelé, veľmi ho milujeme...ale veľmi....
OdpovedaťOdstrániť