Krupicové rezance mojej mamy
_________________________________________________________________________
Potrebujeme:
750g krupica hrubá(klasická), 1,25L vody, 2dl olej, 3dl cukor kryštál, 500g širšie rezance
_________________________________________________________________________
1. Na toto jedlo si pripravíme obyčajnú, čiže hrubú krupicu. Dalej cestoviny, najlepšie nejaké širšie rezance. Ja tu mám také krátke rezance, ale sú výborné a preto používam na toto jedlo len tieto🙂 Cestoviny si celkom klasicky uvaríme. Môžte ich uvariť už vopred, alebo popritom ako budete pripravovať krupicu. Je to na vás👍
3. Do popraženej krupice vlejeme celú vodu a stále dobre miešame. Tá krupica sa vám hneď zlepí a zhrčkavie😅 ale treba nadalej premiešavať a zároveň ju roztlačiavať varečkou. Krupica má tú vodu vsiaknuť. Trvá to aj takých 15 minút, kým krupica bude taká ako má🙂 Treba skontrolovať tak, že ochutnáte či ešte chrumká👍
5. Do trocha teplej krupice zamiešame cukor, ja dávam do celého len 3dl, potom si každý pridá ešte v tanieri ak chce👍 Nakoniec už len primiešame cestovinu a máme hotové👌😉
Prajem dobrú chuť !
Ja som to často varila, len už v predajni neobjednávajú, lebo to málo ľudí pozná. A ešte k tej vode, ja si robím s 2 lyžíc karamel a zalejem vodou potom vlejeme na krupicu.
OdpovedaťOdstrániť