Šošovicový prívarok
Toto jedlo je jedno z mojich obľúbených zo slovenskej kuchyne 😊 Zakaždým keď ho uvarím, si tým pripomeniem svoje detstvo. Je to proste velmi jednoduché a chutné teplé jedlo, ktoré vás zasýti 😊
________________________________________________________________________
Potrebujeme:
250g šošovica tmavá, 1 cibula velká, 1L voda, 2-3 väčšie bobkové listy, 7-8 zrniek celé čierne korenie, 1/2-1kl mletá rasca, soľ podla chuti, trošku olej
Na zátrepku:
3dl mlieko, 2Pl hladká múka
Na dochutenie:
Pár kvapiek ocot alebo citrón
____________________________________________________________________________
1. Šošovicu si už vopred namočíme na 2-3hodiny, aby trocha napučala a aby sa vám rýchlejšie uvarila 😊 Dalej si pripravíme aj všetko ostatné, čo budeme potrebovať.
2. Na troche oleja dáme zosklovatiť na drobno pokrájanú cibulu. Potom pridáme šošovicu, zalejeme 1 litrom vody, pridáme bobkové listy, korenie, mletú rascu a soľ podla potreby. Nakoniec necháme variť kým šošovica celkom nezmäkne. Kludne môžte nechať variť až kým sa niektorá šošovica začne už rozvárať 😊
3. Z múky a mlieka si spravíme zátrepku, ktorú následne vylejeme do prívarku. Celé necháme pomaly spolu povariť cca.10 minút.Podla potreby ešte dosolíme. A nakoniec už len dochutíme troškou citrónovej šťavy , alebo octom. Ja dávam niekedy ocot a niekedy citrón 😊
Ku prívarku si môžte upiecť volské oko, párku, alebo napríklad fašírku 😊 Každý podla chuti.
Môj väčší syn si k nemu upiekol vajce. On má tento prívarok velmi rád 😊
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára