Tepsi kebab
Výborný a jednoduchý tepsi kebab, tentokrát z
dopredu opečenej zeleniny, ktorá
dá jedlu celkom inú chuť 😉
________________________________________
Potrebujeme:
5-6 zemiakov, 2 menšie cukety, 3-4 papriky
Na köfte:
700g mleté mäso hovädzie, 1 väčšiu cibulu, 1,5 kl oregano, 1 kl sol, 1kl Isot, 0,5kl mleté čierne korenie, 1ks vaječný bielok
Na zálievku:
2PL Salça alebo paradajkové pyré, 1kl mletá červená paprika, 0,25dl olej olivový, 0,25dl olej rastlinný, 0,5kl soli, cca.7,5dl voda na podliatie
Okrem toho:
50g maslo 82%né
5-6 zemiakov, 2 menšie cukety, 3-4 papriky
Na köfte:
700g mleté mäso hovädzie, 1 väčšiu cibulu, 1,5 kl oregano, 1 kl sol, 1kl Isot, 0,5kl mleté čierne korenie, 1ks vaječný bielok
Na zálievku:
2PL Salça alebo paradajkové pyré, 1kl mletá červená paprika, 0,25dl olej olivový, 0,25dl olej rastlinný, 0,5kl soli, cca.7,5dl voda na podliatie
Okrem toho:
50g maslo 82%né
_______________________________________________________________________
1. Budeme potrebovať zemiaky, mladú cukinu a nejaké papriky, farba je jedno
:-) Zeleniny musí byť primerané množstvo, aby potom tá mäsová chuť
nezanikla v jedle. Zemiaky (nové) som len očistila kefkou pod tečúcou
vodou a nakrájala na 1,5-2cm hrubé kolieska. Cukinu na pozdĺž na štvrtky
a papriku na väčšie kolieska. Napokon všetkú zeleninu narýchlo opečieme
na horúcom oleji. Opečenú som dala na plech a všupla do rúry, ktorú som
spolu so zeleninou, nechala rozohrievať na 190 °C -to aby zelenina
nevychladla kým zamiešam na köfte😊
2. Mäsovú zmes si zamiešame z mletého mäsa, nastrúhanej cibule, soli, oregana, čierneho korenia, Isotu a bielka.
3. Vyberieme plech so zeleninou z rúry, osolíme ju a premiešame. Potom
formujeme a rovno k zelenine dávame malé podlhovasté köfte. Nakoniec
dáme plech do rúry, ktorá je medzičasom už vyhriata na 190 °C a necháme
tam kým sa obsah pekáča nezačne piecť. To je cca 15 minút.
4. Zatiaľ si pripravíme zálievku. Do misky dáme 2 PL paradajkovej salçe
(hustý pretlak), 1 KL mletej červenej papriky, soľ a po štvrť deci z
oboch olejov. Nakoniec pridáme primerané množstvo horúcej vody. Ja som
dala 7,5 dl - to je akurát :-)
5. Keď už sa obsah plechu začal piecť, vyberieme ho a zalejeme zálievkou.
Pokrájame kúsky masla, trochu posypeme vrch oreganom a dáme spät do rúry
piecť na cca 30 minút. Treba si to sledovať. Ako kontrolu treba pichnúť
do zemiaku, keď sú už tie mäkké, tak je určite všetko mäkké :-)
Kebab fantasticky rozvoniava a chutí výborne :-) Ako prílohu k tomu
môžte podávať ryžu, bulgur, placky,alebo len tak jednoducho s chlebom :-)
Namiesto cukiny môžte dať aj baklažán, s tým chutí tiež fantasticky 😃
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára