Baklažánový tepsi kebab
Ďalší spôsob na veľmi chutný baklažánový kebab ;-)
Jednoduché a rýchle.
______________________________
Potrebujeme:
11-12ks malý baklažánNa köfte:
500g mleté mäso hovädzie, 1 cibula, 1kl mletá červená paprika, 1kl oregano, 1kl Isot, Sol podla potreby
Zeleninový mix / šťava:
12-13ks paradajky, 3ks paprika, 4 strúčiky cesnak, 3/4 dl olej, 1-1,5kl sol
Okrem toho:
3-4ks menšia kápia, 50g maslo 82%né
__________________________________________________________
1. Potrebujeme podľa možnosti malé baklažániky :-) Tieto mám zo záhrady.
Ďalej si pripravíme paradajky stredne veľké, také normálnej veľkosti.
Papriku bielu a aj zopár malých kapií.
2. Paradajky a bielu papriku si v sekáčiku pomixujeme, aby sme dostali hustú šťavu :-) Potom do nej pridáme olej, postrúhame cesnak a soľ. Ja som dala za 1,5 kl. Treba to ochutnať, má to byť normálne slané, lebo ten baklažán sa z toho ešte tiež tej soli napije :-) Premiešame a dáme zatiaľ bokom.
3. Pripravíme si mäsovú zmes... V miske zmiešame mleté mäso, nadrobno
nakrájanú cibuľu, mletú papriku, Isot, oregano a soľ. Celé dobre
premiešame. Umyté baklažány zakrojíme do 3/4 pozdlž cez stred a do
vnútra zárezu nasypeme trocha soli. Z mäsa robíme potom také
ťapky/ploché köfte, ktoré vopcháme do baklažánu :-)
4. Našu pomixovanú zeleninovú zmes vylejeme do pekáča a pokladieme doňho
baklažány. Medzi, kde je miesto, položíme zopár malých kapií. Nakoniec
poukladáme kúsky masla a dáme do vopred rozohriatej rúry piecť. Pečie sa
to odokryté na 180 °C cca 1 hodinu. Treba si to pozerať. Ja kontrolujem
tak, že pichnem nožom do neprerezaných končekov baklažánu
A tu je už hotové jedlo, ktoré vonia fantasticky a tak aj chutí 😊 S
tou paradajkovo-paprikovou šťavou je to výborné! Všetky chute sa
navzájom počas pečenia prepojili 😋
Môžem len vrelo odporúčať,je to naozaj skvelé a vdačné jedlo.Prílohu si už každý urobí podla seba,celkom podla svojej chuti 😊 Ale hodí sa k tomu napríklad ryža,bulgur,chlebové placky,alebo jednoducho len chleba.
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára