Tvarohovo-jahodové koláče


Ľahučké buchtovité cesto s tvarohom a voňavými jahodami 😍 Verím, že si pochutia nielen deti, ale aj dospelí. Ovocie môžete obmieňať zakaždým podľa sezóny😊
_________________________________________
 Cesto:
400g hladká múka, 200g polohrubá múka, 100g cukor kryštál, 2dl mlieko, cca.1dl voda, 75g maslo, 1dl jogurt, 21g čerstvé droždie, 1balíček vanilkový cukor, 0,5kl soli
Plnka:
500g tvaroh jemný krémový, Cukor práškový podla chuti, 3Pl pudingový prášok vanilkový, Hrozienka podla chuti, čerstvé jahody primerané množstvo
Na potretie:
Olej

 _______________________________________________________________________

1.  V jednej miske najprv lyžicou premiešame obe múky, cukor a soľ. Potom pridáme dopolovice tekuté maslo, jogurt a v 2 dl mlieka napučané droždie. Tú cca 1 dl vody zapracúvame do cesta potroške, a to tak, že zakaždým trošku nalejeme na cesto a poriadne premačkáme/vpracujeme. Cesto sa musí začať oddelovať od misky. Vypracované cesto má byť ľahké, vzdušné, od polomäkkého mäkkšie cesto. Nakoniec cesto pomocou trošky múky krátko vymiesime do tvaru bochníka, poprášime vrch múkou a necháme 30 minút kysnúť.

 Tvarohovo-jahodové koláče (fotorecept) - obrázok 1

2.   Zatiaľ si môžme pripravit všetko potrebné na plnku, ale zamiešame si ju až neskôr, aby zbytočne tým státím nezredla. Teraz je práve sezóna jahôd, ale kľudne sa jahody podľa chuti môžu obmieňať marhuľami, ríbezľami, čučoriedkami... Zakaždým budú koláče chutiť trocha inak, ale vždy fantasticky! 

 Tvarohovo-jahodové koláče (fotorecept) - obrázok 2

3.   Cesto vyklopíme na trošku pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 10 rovnakých častí. Každé cesto ešte raz premiesime do bochníčka, ale len s minimom múky. Následne bochníčky pokladieme na plech s papierom a necháme prikryté 15 minút podkysnúť. 

 Tvarohovo-jahodové koláče (fotorecept) - obrázok 3

4.  Zatiaľ si urobíme plnku.. Tvaroh, cukor, hrozienka a puding si dobre v miske rozmiešame. A až potom pridáme a zľahka v miešame pokrájané jahody :-) Ovocie treba dávať vždy primerane, nech ho nie je málo, ale ani priveľa, lebo potom ten pudingový prášok to množstvo šťavy z ovocia nebude vládať vpiť a potom vám budú v pekáči koláče plávať 😐 Cukor si tiež treba dať podľa chuti, ja som dala 2 dl a to úplne stačilo. Nebolo presladené, chuť jahôd pekne vynikala😊
 Tvarohovo-jahodové koláče (fotorecept) - obrázok 4

5.   Podkysnuté bochníčky potrieme dobre olejom a následne ich dnom väčšieho pohára roztlačíme. Nech sú jamky široké a hlboké :-) Všetkú plnku rozdelíme do koláčov. Pravdepodobne sa vám tá plnka bude zdať priveľa, ale nebojte sa, dajte poriadne kopcom ;-) Až teraz zapneme rúru na 180 °C a zatiaľ, kým sa nám vyhreje, necháme aby nám koláče trošičku podkysli :-) To je cca 10 minút. Následne pečieme koláče na 180 °C cca.30 minút, treba si to kontrolovať.

 Tvarohovo-jahodové koláče (fotorecept) - obrázok 5

Ešte jemne teplé posypeme práškovým cukrom 😊


 Koláče sú fantastické, cesto jemné a ľahké. Plnky je fakt bohato a je chuťovo výborná!! Kombinácia tvaroh a ovocie snáď nikdy nesklamú 😉

Tvarohovo-jahodové koláče (fotorecept) - obrázok 7


            Prajem dobrú chuť !

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍