Kokostar
________________________________________________
Cesto:
150g hladká múka, 150g cukor kryštál, 3 vajcia, 2Pl kopcom kakao tmavé, 0,5dl olej, 0,5dl mlieko, 0,5 balíček prášok do pečiva
Kokosový krém:
200ml smotana na šľahanie, 250g mascarpóne, 150g kokos strúhaný, 4 Pl kopcom cukor práškový, 1 balíček vanilkový cukor
Čokopoleva Ganache:
200ml smotana na šlahanie, 200g čokoláda tmavá alebo mliečna
Na poliatie cesta:
1dl mlieko
_________________________________________________________________________
1. Pripravíme si všetko potrebné na cesto.. Múku, kakao a kypriaci prášok zmiešame už vopred. Kypriaci prášok som mala 15-gramový a z toho som dala polovicu.
2. V miske si celkom dopenista vyšlaháme vajcia s cukrom. Po častiach pridávame zamiešanú múku a dobre do hladka vymixujeme. Následne všľaháme olej a nakoniec 0,5 dl mlieka.
3. Cesto vylejeme buď do tortovej formy vystlanej papierom alebo do malého okrúhleho plechu s priemerom 25 cm. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 20-25 minút. Treba urobiť skúšku ihlou. Upečené cesto necháme vychladnúť.
4. Zatiaľ kým cesto chladne si pripravíme všetko ostatné na plnku a polevu. V originálnych Kokostar receptoch na nete je použitá ako plnka len šľahačka zmiešaná s kokosom, ale mne sa to až tak nepáčilo a preto som plnku vylepšila o mascarpone 😊 Ja som použila sladené smotany na šľahanie a podľa toho v recepte aj sladila cukrom. Ak použijete nesladené šľahačky, tak si cukor musíte ešte prispôsobiť 😊 Čokoládu na polevu môžte použiť tiež podľa chuti buď tmavú alebo mliečnu alebo dokonca aj bielu
5. Smotanu si vyšľaháme zvlášť v miske a mascarpone s cukrom tiež zvlášť. Potom oboje spolu zmiešame, pridáme kokos a premiešame. Plnka je hotová.
6. Vychladnutý korpus dáme na podnos, dáme buď tortový prsteň okolo alebo alobal a cesto popicháme všade ihlou. Polejeme rovnomerne všade mliekom a následne rozotrieme rovnomerne plnku. Takto odložíme tortu do chladničky aspoň na 2 hodiny schladiť.
7. Keď je torta už schladená, pripravíme polevu. V malom kastróliku zohrejeme skoro na horúco smotanu na šľahanie, zoberieme ju bokom a následne do nej dáme rozlámanú/rozdrobenú čokoládu a miešame kým sa nerozpustí a dostaneme hladkú čokoládovú polevu.
8. Tortu vyberieme z chladničky a hneď na studenú nalejeme hotovú polevu, ktorú rovnomerne zahladíme. Položíme naspäť do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc.
Tortu pomocou ostrého, poprípade teplého noža pokrájame a servírujeme 😉
A tu ešte raz torta v reze z blízka.. Je veľmi dobrá, vláčna a nepresladená 😊
Jednoduchá a rýchla na prípravu. Nám lepšie chutí čokopoleva s mliečnou
čokoládou, ale to si môže každý už vybrať.
Komentáre
Zverejnenie komentára