Kavurma

Kavurma je výborné a velmi oblúbené jedlo v Tureckej kuchyňi. Robieva sa ale väčšinou ked má príst nejaká milá návšteva,alebo na rodinnom stretnutí a to práve preto,lebo je to skôr také vzácnejšie jedlo 😊 takpovediac nepatrí medzi každodenné jedlá 😉
_________________________________________________
Potrebujeme:
1,5-2kg nožina hovädzia, cca.80g maslo 82%né, 1kl oregano sušené, Podla chuti sol, podla potreby olej a voda na podliatie

___________________________________________________________________
1. Pripravíme si 1,5-2kg hovädzej nožiny, ktorú nakrájame na stredne velké kocky. Ja používam tuto čast mäsa skoro na všetko, na 90% varím len s týmto mäsom. Guláše,na šťave, sviečkovú, kavurma..atď. Dokonca robievam aj rezne :-) Nedám na toto mäso dopustiť, po uvarení/dusení je mäkkučké, šťavnaté a rozplýva sa na jazyku 😊
Kavurma (fotorecept) - obrázok 1

2. Do panvici na rozpálený olej dáme mäso. Osolíme ho a na strednom plameni zakryté necháme, aby si samo pustilo dostatok šťavy. Ked už mäso pustilo všetku šťavu čo sa dalo, stíšime plameň a zakryté dusíme za občasného miešania do mäkka. Mne to zmäklo za 1,5 h a medzitym som 2x podlievala pod mäso vodu. Vždy treba podliat len málo, ono sa to má dusiť a nie variť 
 Kavurma (fotorecept) - obrázok 2

3. Za 1,5 h som mala mäso mäkkučké. Trocha šťavy musí zostať pod mäsom. Teraz pridáme 0,5-1kl oregano, ja sypem od oka zo sáčku. Dajte radšej menej než viac, lebo príliž vela oregana dá horkú chuť. A napokon aj maslo, medzi 50-80g :-) Celé necháme spolu 5-10 minutiek pomaly spolu prevrieť.
 Kavurma (fotorecept) - obrázok 3

4. Mäsko je jemné a rozplýva sa v ústach. Maslo dodá nielen chuť, ale aj zahustí šťavu. Šťava tam má byť len akurát, aby udržiavala mäso vždy šťavnaté :-) Oregano dodá mäsu velmi dobrú chuť, my používame túto kombináciu dost často.Vlastne celkovo sa v tureckej kuchyňi táto kombinácia používa velmi často 😊
Kavurma (fotorecept) - obrázok 4

Kedže Kavurma sa výborne hodí do Tortíl/Dürüm, tak som zopár urobila :-) Kludne si môžte dat nato aj jogurtový dressing, alebo ju zapíjať ayranom 😉

Kavurma (fotorecept) - obrázok 5

A pravdaže ani ryža nemohla chýbať 😊
Kavurma (fotorecept) - obrázok 6

                        Prajem dobrú chuť !

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍