Uzavreté minipizze

Dnes sa už naozaj nájde málo ľudí,ktorý nemajú radi Pizzu 😊 ale najmä deti ju zbožňujú 😍Ponúkam vám na obmenu takéto malé minipizze "presne do ruky" ,v ktorích vdaka tomu,že sú uzavreté, zostane plnka šťavnatá a neobschne po čase ako na klasickej Pizze.Takýmto spôsobom sú takéto Minipizze vhodné detom na desiatu do školy,dospelým do práce ,alebo len tak aj na výlety.Doma sa výborne hodia na obed s nejakou dobrou polievkou,alebo so šalátom 😉
_____________________________________________
Cesto:
1kg hladká múka, 3/4dl olej, cca.6,5dl voda, 1Pl sol, 1Pl cukor kryštálový, 50g čerstvé droždie
Plnka:
2x185g tuniak v oleji, 2 cibule, 1paprika , 3Pl pretlak paradajkový hustý, cca.1kl oregano, sol podla potreby
Na vrch:
150g smotana, 3Pl jogurt, cca.200g syr na strúhanie
Na natretie:
Olej, 1vajce

_____________________________________________________________________________
1. Do misky dáme múku, soľ, cukor a premiešame lyžicou. Pridáme 3/4 dl oleja a droždie rozmiešané v 3 dl vlažnej vody s 1 kl cukru. Zvyšných cca 3,5 dl vody pridávame postupne počas miesenia. Záleží od múky, ako pije. Ja som dala dokopy 6,5 dl vody. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa má začať oddeľovať od misky. Pomocou trochy múky ho vymiesime do tvaru bochníka. Poprášime vrch múkou a necháme 1 hod. kysnúť na teplejšom mieste..
 Uzavreté minipizze - obrázok 1

2. Ako plnku si pripravíme 2 konzervy tuniakové filety v oleji. Neodporúčam tie "rozmrvené" tuniaky, tie už ani tuniakovú chuť nemajú 😐 Ja kupujem tuniaka v oleji vždy len v Lidli, tam je najlepší :-) Ďalej 2 menšie cibule a aj 1 čerstvú papriku. Ďalej 1 malú hustú smotanu a 3 PL hustejší jogurt. Paradajkový pretlak alebo Salça, syr na strúhanie-ja som dala ementál.A pravdaže oregano :-) Cibuľu prekrojíme pozdlž na štvore a pokrájame na tenučké plátky. Papriku na malilinké kocky. Papriku a cibuľu dáme vedľa seba do taniera a trocha osolíme, ale ešte nepremiešame. Vedľa pridáme tuniaka a necháme takto stáť, kým nám cesto nakysne. Od tej soli aj cibuľa aj paprika trocha zmäknú :-) Ďalej zmiešame 3 PL pretlaku s oreganom a troškou soli. Ak je až príliž hustý ,tak pridáme trošku vody. A nakoniec si nastrúhame syr a v jednej mištičke zmiešame smotanu s jogurtom..
Uzavreté minipizze - obrázok 2

3. Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a urobíme valec, ktorý pokrájame na 20 rovnakých kúskov. Kúsky cesta ešte raz premiesime do bochníčka. Bochníčky nenecháme kysnúť, ale ihneď s nimi pracujeme ďalej..
 Uzavreté minipizze - obrázok 3

4. Tesne pred plnením plnku premiešame a ak treba, tak ešte trocha osolíme.. Bochníček prstami rozťapkáme na 8 - 9 cm, natrieme pretlakom a do stredu dáme za 1 kopcovitú PL plnku. Napokon uzavrieme ako buchtu a položíme uzavretou častou na pomúčenú dosku. Takto pokračujeme so všetkými bochníčkami...
 Uzavreté minipizze - obrázok 4

5. Naplnené bochníčky opatrne rozťapkáme tak, aby okraje zostali. Stred kludne postláčajte. Takto rozťapkané ich poukladáme na naolejovaný plech. Potom som kraje pretrela olejom a po oleji som len štetcom slabo prešla rozšlahaným vajcom. Do stredu rozotrieme smotanu a nasypeme navrch syr. Dáme trocha soli a oregana. Napokon dáme už naše minipizze piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180 °C na 25 - 30 minút. Treba si to sledovať..
 Uzavreté minipizze - obrázok 5

Minipizze netreba po upečení ničím natierať, ako chladnú, tak mäknú 😊 Vďaka smotane zostane aj na vrchu syr vláčny a nevysuší sa. Plnku si môžte podla chuti aj obmieňať. Nech vám chutia!

Uzavreté minipizze - obrázok 6



           Prajem dobrú chuť !

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍