Kokosky / Kokosové pečivko / Lekvárové kokosky

Viem,že receptov na Kokosky je vela,ale aj tak by som sa s vami velmi rada podelila o tento skvelý recept na naozaj FANTASTICKÉ Kokosky 😊 Obvykle sú Kokosky v receptoch suchšie a tvrdšie,čo viem práve preto,lebo aj ja som ich už vyskúšala dosť.Vždy sa našlo niečo,čo mi nepasovalo.A tak som si skombinovala svoj vlastný recept na Kokosky,ktorý vrelo odporúčam.Sú jemné a krehké zároveň,vláčne a chutia fantasticky 😋😍 A ako malý Bónus je,že si ich pre obmenu môžte velmi jednoducho pozliepať aj vašim oblúbeným lekvárom a dostanete fantastické Lekvárové kokosové koláčiky / pečivko!
___________________________________________
Potrebujeme:
5 ks bielky vaječné (velkosť L), 200g kokos strúhaný jemný, 130g cukor práškový, 3Pl kopcom hladká múka, 1 vanilkový cukor, 1/4 kl Prášok do pečiva, 2 šťipky soli

_____________________________________________________________________________
1. Ako prvé si zmiešame v jednej miske kokos,múku,sol, PDP a dáme to zatial bokom.Teraz si vyšlaháme bielky s práškovým aj van.cukrom do peny a to tak, že počas šľahania pridávame postupne k bielkom po lyžici cukor.Šlaháme až kým bude pena celkom tuhá,ona sa pri otočení misky hore dnom nemá ani pohnúť 😊 Následne zamiešame postupne do peny po lyžici náš pripravený kokos.Dostaneme takú polohustú kašu /zmes.


2. Následne z tejto kokosovej zmesi pomocou dvoch lyžíc,ktoré namáčame do vody,tvoríme na plech s papierom také menšie kôpky velkosti mandarínky.Napokon dáme piect do rúry,ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190°C na 10 minút. Tie kokosky majú len trocha oružovieť.Čo sa týka času pečenia ,sa treba riadit vlastnou rúrou.Kokosky sú za horúca na hmat ešte mäkké,ale počas chladnutia oni ešte trocha stuhnú.
 

Kokosky sú naozaj výborné.Cesto lahučké a krehké.Kombinácia kokosu a vanilky je naozaj velmi lahodná a v týchto Kokoskách krásne vyniká 😉


 Ako malý bónus pri týchto Kokoskách je to,že sa vynikajúco hodia na zlepenie lekvárom,alebo džemom. Upečené kokosky hned po vychladnutí lepíme lubovolným džemom a odložíme niekam do krabici.Po niekolkých hodinách sú krásne mäkkučké a aj chute sa už prepojili.Ak chcete,môžte im pre krasu vrch trocha pofŕkať aj čokoládou.Takýmto spôsobom dostaneme vlastne naraz dvojaké koláčiky 😉😍 Môžem ich len odporúčať,skúšku určite neolutujete.Sú naozaj fantastické!
        Prajem dobrú chuť !


Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍