Zlepené kokosové kocky

Trvanlivé pečivá pripravujem strašne rada a to preto, lebo ich môžem kludne bez zhonu a stresu urobit aj niekolko týždňov vopred ☺😉 Toto je velmi chutné trvanlivé sladké pečivko s maslovo-kokosovou plnkou 😍 Na oslavu, na sviatky, len tak na posedenie ku káve s rodinou, alebo aj s priatelmi je ako stvorené 😉😊 Jednoducho mám vždy niečo po ruke, čím ponúknem aj nečakanú návšťevu!
____________________________________________________
Cesto:
600g hladká múka, 150g práškový cukor, 250g maslo, 0,5dl olej, 1 bielok, 2kl prášok do pečiva, 2 štipky soli, 1 vanilkový cukor
Plnka:
250g Maslo 82%né, 7PL kopcom kokos strúhaný, 4PL práškový cukor, 1 vanilkový cukor
Na posypanie:
práškový cukor
______________________________________________________________________________

1.Do misky dáme múku, práškový a vanilková cukor, soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame lyžicou. Následne pridáme dopoly tekuté maslo, olej a bielok. Vypracujeme mastné, jemné, nelepivé polomäkké cesto. Cesto položíme na 15-20 minút do chladničky,aby trošku odstálo a aj stuhlo.

2.Na plnku si zmiešame najprv zmäknuté maslo s cukrom a následne aj s kokosom. Plnku dáme zatial bokom.


3.Trocha odležané a stuhnuté cesto dáme na trocha pomúčenú dosku.Najprv ho rukami rozťapkáme ako sa len dá a následne ho vyváľkame do tvaru štvorca,alebo obdĺžnika hrúbky 4mm.

4.Tie nerovné okraje som poobkrajovala a kolieskom na pirohy celé cesto pokrájala na malé kocky velkosti cca.4cm. Pokrájané kocky poukladáme na plech s papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C cca.12minút. Nesmú zhnednúť, sú bledé.

5.Vychladnuté kocky pospájame plnkou.Kludne dajte viacej, netreba sa báť ☺ nech bude dobré krémové. Toto množstvo plnky presne vystačí na pospájanie všetkých kociek. Pospájané pečivo necháme aspon 3-4h postáť, aby sa s krémom ustálilo. Nakoniec bohato posypeme práškovým cukrom ☺ Kto chce, kludne môže napríklad polovičku kociek ponamáčať do čokolády.

Pečivko je na začiatku chrumkavé, mäknúť začne až po 1 týždni ☺ Čím dlhšie ho necháte stáť tým lepšie. Ja ho robím vždy 2-3 týždne vopred a odložím do umelej dózy.

Ale ten kto má rád chrumkavé,ten čakať vôbec nemusí 😊 Aj chrumkavé sú výborné! Ved nemusí byť všetko pečivo rovnako mäkké a krehké, podla mňa je lepšie mať na stole väčší výber 😉 Ale ked ich budete jest chrumkavé,tak je lepšie tie kocky pokrájať na menšie,také jednohubky čo si dáte naraz do úst ☺ 

Z tejto dávky mi vyšlo 49ks už zlepených koláčikov ☺ 

Prajem dobrú chuť!

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍