Kavurma z jahňacieho mäsa

Výborná Kavurma z jahňacieho mäsa s paprikou a oreganom 😊
________________________________________________________
Potrebujeme:
1,5kg mäso jahňacie, 2ks paprika čerstvá, 50g maslo 82%né, 1-2kl oregano, Sol podla chuti, Voda na podliatie pri dusení podla potreby


____________________________________________________________________________

1.Na toto strašne jednoduché, ale výborné jedlo potrebujeme jahňacie mäso. Ja som použila stehno, ktoré pokrájame na stredne veľké kocky. Ďalej 2 veľké špicaté, neštipľavé papriky, ktoré pokrájame na krúžky

2.Do hlbšej panvice dáme trocha oleja, pridáme mäso, osolíme ho a zakryté pokrievkou necháme za občasného miešania dusiť celkom až do mäkka. Ono si zo začiatku pustí vlastnú šťavu, v čom sa dusí, ale neskôr, keď počas dusenia vyvrie, tak treba stále podliať vodu.Nikdy netreba nechať šťavu celkom vyvrieť, musí na spodku zostat trocha, aby udržiavalo mäso vždy vláčne 😊 Keď je už mäso mäkké, pridáme papriku, maslo, oregano a podľa potreby ešte soľ. Premiešame a už len chvíľku s paprikou dodusíme. Hotovo😉

Kavurma je výborné, veľmi oblúbené a aj na prípravu veľmi jednoduché jedlo 😊 Môže sa jesť s chlebom, alebo celkom podľa chuti aj s inou prílohou.

Skvelo k tomuto jedlu pasujú aj chlebové placky, do ktorých si mäsko môžte zakrútiť 😍😊

Prajem dobrú chuť!

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

Lečo na zimu

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌