Salçalı bulgur pilav / Paradajkový bulgur pilav
Bulgur pilav je v tureckej kuchyni jedno velmi časté a oblúbené jedlo.Je jednoduché,rýchlo hotové a má vela obmien ☺ Tentoraz som pripravila velmi chutný Pilav s príchuťou mäsa a paradajok 😊
____________________________________
Potrebujeme:
3,5dl bulgur na hrubo drvený, 8 dl mäsový vývar (najlepšie hovädzí) , 3Pl kopcom Salça/husté paradajkové pyré, 2 stredne velké cibule, 2 velké zemiaky, 50g maslo 82%né, cca.1kl mleté čierne korenie, sol
_____________________________________________
1.Najprv si pripravíme všetko potrebné na Pilav. Odmeráme si 3,5dl bulguru, pokrájame na malé tenšie kúsky zemiaky a cibulu na drobno. Dalej mäsový vývar, najlepší je silný hovädzí. Dalej Salça,alebo hustý paradajkový pretlak a maslo.Maslo treba použiť to 82%né, lebo to dodá vela na chuti 😊
2. V hlbšej panvici,alebo kastróle si na masle 2-3 minútky necháme poškvrčať pretlak. Následne pridáme cibulu, s ktorou to necháme opäť chvílku poškvrčať. Pridáme bulgur,zemiaky, chvílku to celé za občasného miešania necháme opiecť/poškvrčať a zalejeme to vývarom.Dáme čierne korenie a sol podla toho,že aký slaný ste mali vývar. Treba ochutnať štavu, má chutiť trolinku presolene,lebo bulgur a zemiaky tú nadbytočnú sol vpijú ☺ Napokon zakryjeme pokrývkou a necháme variť na strednom ohni cca.12-15 minút. Vlastne necháme to variť dovtedy,kým bulgur nevpije 3/4 vývaru. Za celý ten čas sa bulgur nemieša a neodkrýva,len zopárkrát pomykáme panvicou,aby sa obsah popohýnal 😊 Ako kontrolu zvyknem ku koncu vopchať ku kraju lyžičku a kuknúť kolko štavy je ešte na spodku. Ked tam je len trocha,tak zakryjem späť pokrývkou a stiahnem na bok. Takto odstavené necháme ešte cca.15-20 minút, aby bulgur vpil všetkú zvyšnú tekutinu ☺
Prajem dobrú chuť!
____________________________________
Potrebujeme:
3,5dl bulgur na hrubo drvený, 8 dl mäsový vývar (najlepšie hovädzí) , 3Pl kopcom Salça/husté paradajkové pyré, 2 stredne velké cibule, 2 velké zemiaky, 50g maslo 82%né, cca.1kl mleté čierne korenie, sol
_____________________________________________
1.Najprv si pripravíme všetko potrebné na Pilav. Odmeráme si 3,5dl bulguru, pokrájame na malé tenšie kúsky zemiaky a cibulu na drobno. Dalej mäsový vývar, najlepší je silný hovädzí. Dalej Salça,alebo hustý paradajkový pretlak a maslo.Maslo treba použiť to 82%né, lebo to dodá vela na chuti 😊
2. V hlbšej panvici,alebo kastróle si na masle 2-3 minútky necháme poškvrčať pretlak. Následne pridáme cibulu, s ktorou to necháme opäť chvílku poškvrčať. Pridáme bulgur,zemiaky, chvílku to celé za občasného miešania necháme opiecť/poškvrčať a zalejeme to vývarom.Dáme čierne korenie a sol podla toho,že aký slaný ste mali vývar. Treba ochutnať štavu, má chutiť trolinku presolene,lebo bulgur a zemiaky tú nadbytočnú sol vpijú ☺ Napokon zakryjeme pokrývkou a necháme variť na strednom ohni cca.12-15 minút. Vlastne necháme to variť dovtedy,kým bulgur nevpije 3/4 vývaru. Za celý ten čas sa bulgur nemieša a neodkrýva,len zopárkrát pomykáme panvicou,aby sa obsah popohýnal 😊 Ako kontrolu zvyknem ku koncu vopchať ku kraju lyžičku a kuknúť kolko štavy je ešte na spodku. Ked tam je len trocha,tak zakryjem späť pokrývkou a stiahnem na bok. Takto odstavené necháme ešte cca.15-20 minút, aby bulgur vpil všetkú zvyšnú tekutinu ☺
Pilav chutí velmi dobre ☺ Od paradajkového pretlaku dostane príjemnú nasladlú paradajkovú chuť a v kombinácii s hovädzím vývarom je výsledná chuť výborná 😉😍
Pilav môžte jesť takto samotný, ale fantasticky chutí aj poliaty s cesnakovým jogurtom. Alebo k nemu môžte podla chuti podávať aj mäso,alebo dusenú zeleninu 😊
Prajem dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára