Rozmarínové kuracie nugetky v cornflakes
Oblúbené nugetky môjho staršieho syna 😊
Vdaka rozmarínu dostane mäso príjemnú chuť a vdaka cornflackes budú nugetky chrumkavé 😉
______________________________
______________________________
Potrebujeme:
Kuracie horné stehná alebo prsia,
Na obalenie:
Cornflakes, vajce, hladká múka, čerstvý rozmarín, sol
Na vysmážanie: olej
___________________________________________
1. Aby ste docielili tú chuť akú to má dať, tak je najlepšie použiť v tomto recepte čerstvý Rozmarín 😊 Takýto krásny je môj ešte aj teraz cez zimu 😍 Potrebujeme 1 vetvičku z ktorej použijeme len lístočky, ktoré pokrájame a pridáme do vajíčka v ktorom sa mäso bude obalovať 😊 Ak dáte príliž vela rozmarínu, tak bude to mäso chutiť velmi intenzívne, takže trocha opatrnejšie s ním. Ale vždy záleží aj na množstve mäsa, ktoré obalujete.
2. V tomto recepte môžte použiť bud kuracie prsia,alebo horné vykostené stehná. Ja použijem raz prsia raz stehná, podla toho čo mám práve doma 😊 Teraz som použila vykostené stehná, a každé z nich som si pokrájala na 3-4 tenšie kúsky. Takže mi tentoraz z tých troch stehien vyšlo 11ks nugetiek. Dalej potrebujeme celkom obyčajné Cornflakes, ktoré si rukou rozdrvíme.
3. Kúsky mäsa osolíme a následne klasickým spôsobom obalíme. Nakoniec už len vysmažíme v oleji z oboch strán. Ked robíte zo stehien,treba trocha pomalšie piecť,alebo o pár minút dlhšie než ked robíte z pŕs. Alebo kludne môžte piecť aj zakryté pokrievkou.
Podávať k tomu môžte podla chuti ryžu, zemiaky,alebo aj pyré a nejaký chutný Dip k tomu 😊 Alebo si kludne môžte spraviť aj domáci Burger so šalátom a majonézou či Tatárskou omáčkou 😍
Prajem dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára