Marinované stehná a rascové zemiaky z jedného plechu
Pekáčové jedlá sú naozaj velmi vdačné 😊 Sú jednoduché, rýchle, takmer bezprácne a je toho dost pre celú rodinu 😊 Tieto marinované stehná s rascovými zemiakmi sú velmi chutné, mäso z vonku jemne chrumkavé a zvnútra mäkkučké. Zemiakom dodala nie len rasca výbornú chuť, ale aj mäso s ktorým sa piekli. Sú fantasticky chutné, s chrumkavou kôrkou 😉😊
___________________________________Potrebujeme:
Kuracie stehná aj s chrbtovou časťou, Zemiaky
Na marinádu:
2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 3 Pl jogurt, 1Pl lopcom Salça/paradajková pasta, 1Pl kopcom horčica klasická, 2kl mletá červená paprika, 2,5kl soli, 1kl oregano, 0,5-1kl mleté čierne korenie, 0,5kl pul biber/chilli drvené, 0,5dl olej rastlinný
Na zemiaky:
1kl rasca celá, 0,5kl rasca mletá, 1kl soli, 0,25dl olej
____________________________________________
1. Pripravíme si už dopredu všetko potrebné na marinádu. Dalej kuracie stehná, ja tu mám 7ks aj s chrbtovou časťou. Do každého stehna urobíme 2 zárezy,to aby sa lahšie prepiekli. A napokon si pripravíme aj zo 6 velkých zemiakov.
2. Všetky potrebné suroviny na marinádu dáme do mixéra, alebo sekáčika a pomixujeme do hladka. Celú marinádu vylejeme na mäso a necháme v chladničke 2-3 hodinky postáť,ale kludne môžte aj celú noc. Ak máte naponáhlo, tak nemusíte nechať postáť 😊
3. Ja som nechala postáť tentoraz len 2h. Tesne pred pečením si zemiaky pozdĺž len cez polovicu prekrojíme, dáme olej, rascu, sol a premiešame.Marinované stehná pokladieme na trocha naolejovaný plech a medzi poukladáme zemiaky. Takto odokryté dáme piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190°C na cca.1-1,5h.
Mäso a zemiaky sa krásne upiekli. Piekla som ich na strednej mriežke,ale na konci som plech preložila celkom na dno rúry na cca.15 minút, aby sa nadbytočná šťava vyparila a obsah plechu aj zo spodu pekne upiekol 😊
Už len niečo kyslé ako prílohu, poprípade kompót alebo Jogurtový dip či Tatársku omáčku 😊 a fajnové jedlo pre celú rodinku je na stole 😉😄
Prajem dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára