Etli Pide / Uzavretá Pide s mrkvovo-mäsovou plnkou

Velmi chutná Pide plnená skvelou mäsovou plnkou 😊 Je výborná s pohárom chladeného Ayranu, ale aj ako príloha k polievke 😉

_________________________________

Cesto:
500g hladká múka, 1dl jogurt biely, 0,5dl olej, cca. 2,5dl voda vlažná, 21g droždie čerstvé, 1kl sol, 1kl cukor
Plnka:
250g hovädzie mleté mäso, 220g mrkva, 1 cibula, 1 velký strúčik cesnaku, 50-100g strúhaný syr, 0,5kl mletá rasca, 0,5kl kimyon/rasca rímska mletá, 0,5kl Isot, 0,5kl pul biber/ drvená chilli, mleté čierne korenie a sol podla chuti, Syr krémový v slanom náleve 100g
Na potretie:
2Pl jogurt, 0,25dl olej, 0,5dl mlieko, štipka soli
Na posyp:
Čierna rasca

_____________________________________________

1.V miske si najprv lyžicou premiešame múku a sol. Následne pridáme jogurt,olej a v 1,5dl vody rozmiešané droždie +1kl cukor. Zvyšnú vodu cca.1dl prilievame postupne počas vypracúvania cesta. Konečné cesto má byť polomäkké, jemné a má sa oddelovať od misky. Cesto ešte na konci pomocou trošky múky len krátko premiesime do bochníka a necháme na teplejšom mieste nakysnúť cca.30-40 minút.

2.Zatial kým cesto kysne si pripravíme plnku. Mleté mäso, na jemno nastrúhanú mrkvu (moja mrkva mala 220g očistená) a na drobno pokrájanú cibulu a nastrúhaný cesnak zmiešame v jednej miske.Následne pridáme koreniny a sol podla potreby a dobre premiešame. Až teraz na koniec primiešame strúhaný syr a dáme zatial plnku bokom. Zamiešame si aj jogurt, mlieko a olej ,ktoré budeme potrebovať na potretie Pide.

3.Nakysnuté cesto rozdelíme na 3 časti a tak ako sme ho pokrájali,tak každý kúsok najprv rozťapkáme a následne vyváľkame na tenko. S cestom sa skvelo pracuje, je jemné a vláčne 😊 

4.Pozdĺž do stredu dáme do plnku, ktorú si rozdelíme tak, aby sme mali do všetkých troch Pide rovnako. Na vrch plnky podla chuti ešte naukladáme pokrájaný krémový syr a Pide následne uzavrieme najprv dva konce a potom ešte na dvoch miestach v strede. Ja som na jednu Pide namiesto syra dala petržlanovú vňať 😊 Pide prenesieme na plech s papierom a natrieme s pripraveným, zmiešaným jogurtom.Nakoniec už len posypeme čiernou rascou,alebo sezamom a dáme ihned piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 190°C na cca.35 minút. Treba si to pre istotu sledovať.

Pide sa krásne upiekli 😉

Pide chutí velmi dobre 😉 Pide je výborná príloha k polievkám, alebo sa k nej  fantasticky hodí pohár vychladeného Ayranu 😉😊



 Prajem dobrú chuť!

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍