Nohut çorbası / Krémová cícerová polievka
Jednoduchá, chutná, sýta polievka 😊
__________________________________________________
Potrebujeme:
800g cícer konzerva, 2 mrkvy, 1 cibula, 1 zemiak, 1Pl biber salça (papriková pasta), 2-3kl mäta sušená, 1 bobkový list, 50g maslo, Podla potreby olej, Podla chuti sol a citrónová šťava, cca.1,5L vody na podliatie
_________________________________________________________________
1. Prichystáme si 1x 800 g konzervu cíceru, 2 velké mrkvy, 1 velký zemiak,
väčšiu cibulu a paprikovú pastu-biber salçası. Cibulu nakrájame na
drobno, zemiaky na menšie kúsky a mrkvu na tenké plátky. Cícer
nezlievame ,ale použijeme ho aj so šťavou, lebo v nej je vyvarená chuť.
2.Najprv zosklovatíme v hrnci na oleji cibulu. Potom pridáme 1 PL paprikovej pasty a necháme spolu 1-2 minutky poškvrčať. Následne pridáme mrkvu, kúsok masla, osolíme a necháme za občasného miešania zakryté 10 minút dusiť. Za tých 10 minút mrkva dopoly zmäkne :-) Napokon pridáme zemiaky, cícer aj so šťavou a celé zalejeme aspon 1 l vody. Ale môžte aj od oka. Pridáme 1 velký bobkový list ,osolíme a necháme varit celkom do mäkka...
3. Ked je všetko mäkké, bobkový list vyberieme a polievku ponorným mixérom rozmixujeme do hladka. Podla toho akú hustú ju chceme mať, tak podla potreby ešte dolejeme vodu. Potom pridáme sušenú mätu, ja som dala 2-3 KL a necháme polievku ešte spolu s mätou 10 minút povariť. Nakonci dochutíme citrónovou šťavou podla chuti.
Polievka je velmi chutná a sýta. Pre výdatnejší obed sa k nej môže podávat nejaký posúch, alebo slané pečivo.Ja k nej zvyknem podávat nejaký Börek, Poača alebo Gözleme 😉😊
Prajem dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára