Mrkvovo-vajíčkový šalát

 Veľmi jednoduchý, chutný, smotanový šalát, vhodný na raňajky alebo ľahkú večeru 😉
_______________________________________________
Potrebujeme:
4-5 mrkvy, 5 vajec, 1cibula, cca.300g hustá smotana, 1kl mletá kurkuma, 2-3Pl olivový olej (alebo rastlinný), podla chuti horčica klasická, podla chuti sol a mleté čierne korenie
___________________________________________________________________
1.  Pripravíme si 4-5 stredne velkých mrkiev, 5 vajíčok a 1 cibulu. Dalej hustejšiu, trocha kyslú smotanu, horčicu, korenie, sol a olivový olej. Kludne môžte dat aj slnečnicový.
 Mrkvovo-vajíčkový šalát (fotorecept) - obrázok 1

 2. Mrkvu očistíme a postrúhame na velkých slzách. Cibulu pokrájame celkom na jemno a vajíčka si uvaríme na tvrdo. Následne postrúhanú ,trocha osolenú mrkvu na troche oleja podusíme do mäkka. Ak si pri dusení mrkva nepustí dostatok šťavy v ktorej by sa udusila, tak treba podliat trošku vody. Následne necháme mrkvu vychladnúť.
 Mrkvovo-vajíčkový šalát (fotorecept) - obrázok 2

 3. V jednej miske zmiešame vychladnutú mrkvu, vajíčka pretlačené cez mriežky a cibulu. Dobre premiešame. Potom pridáme smotanu, ja som dala 5-6 kopcovitých lyžíc, ale kludne dávajte od oka .Dalej za 1pl horčice, korenie, sol, olej a premiešame. Nakoniec dáme 1 kl kurkumy a šalát znova dobre premiešame. Najlepší je ked zopár hodín postojí, aby sa prepojili chute :-) Ak mrkva príliš presladí šalát, tak môžte pridať pár kvapiek citrónu.
 Mrkvovo-vajíčkový šalát (fotorecept) - obrázok 3

Šalát je naozaj velmi chutný. Hodí sa velmi dobre na raňajky,alebo na lahšiu večeru ☺ Ale aj hocikedy,ked nás napadne menší hlad 😉
 Mrkvovo-vajíčkový šalát (fotorecept) - obrázok 4

                          Prajem dobrú chuť!

Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍