Hovädzia cesnaková polievka

Jedna z našich najoblúbenejších polievok 😄 Pre niekoho polievka, pre niekoho to môže byť zasa silný hovädzí vývar plný mäsa a cesnaku. Ja som sa ju naučila robiť od svokry. Je to fantastická polievka! 😊
___________________________________
Potrebujeme:
Hovädziu nožinu, Hovädzie rebro, cesnak cca.1-2 hlávky, vodu na doliatie, sol podla potreby

____________________________________________
 Pri tomto recepte som postup nefotila,lebo tu naozaj nie je čo pokaziť 😉😊 Neudávam ani celkom presné množstvo surovín, lebo záleží na množstve stravníkov. Množstvo si velmi lahko každý prispôsobí. Jediné čo by som poradila je, že s mäsom vôbec netreba šetriť,aby mala polievka silnú mäsovú chuť 😊 Ja zvyknem dávať na jednu polievku cca.1kg mäsa a 1kg rebra.

Mäso pokrájame na väčšie kúsky. Rebro bud nasekáme na menšie kusy,alebo si ho u mäsiara necháme narezať na časti hrubé cca. na 2-3 prsty. Najlepšie je rebro čo má aj dost mäsa,ale je aj dost mastné. Cesnak dávame dost velké množstvo,kedže hovädzie mäso počas varenia velmi popije cesnakovú chuť. 

Do hrnca dáme nakrájanú nožinu aj rebrá a zalejeme ich primeraným množstvom vody.Dáme na drobno nakrájaný cesnak,sol a necháme variť pomaly až do mäkka.Mäso musí byť mäkkučké a oddelovať sa už dole od kosti ☺ Koncom podla potreby ešte osolíme a pridáme ešte pár strúčikov na jemno nastrúhaného cesnaku.Napokon necháme spolu ešte trocha povariť.

Podla možnosti si polievku môžte uvariť aj kuchte,bude to hotové za niekolko minút ☺

Polievku podávame dobrú horúcu s drvenou chilli paprikou, alebo s paprikou Isot 😍  A k nej poriadny kus chleba,ktorý si mačkáme do polievky 😉


Prajem dobrú chuť !

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍