Pudingové koláče

Výborné mäkkučké koláče z kysnutého cesta obohateného hrozienkami, plnené chutným jahodovým pudingom 😍 Verím,že nimi potešíte nie len deti ale aj dospelých 😉 Sú fantastické!
_____________________________________________________________
Cesto:
600g hladká múka, 100g cukor kryštál, 200-250g hrozienka, 2Pl jogurt, 0,5dl olej, 1 bielok, cca.3,25dl mlieka, 21g droždie čerstvé, 1 vanilkový cukor, 1kl sol
Plnka:
 1 ks puding jahodový, 0,5L mlieko, cukor podla chuti, lekvár podla chuti
Na potretie:
1 žltok, 2pl mlieko, kúsok masla

_______________________________________________________________________________

1. Najprv si pripravíme všetko potrebné na cesto

2.Predtým než zamiesime , si ale uvaríme jahodový puding podla návodu. Namiesto jahodového môže byt aj malinový 😊 Uvarený puding necháme zatial bokom, aby nám vychladol.

3. Na prípravu cesta,si najprv v miske lyžicou premiešame múku, cukor,sol a hrozienka.Následne pridáme olej,bielok,jogurt a v 2dl mlieku napučané droždie.Zvyšných cca.1-1,25dl mlieka pridávame postupne počas vypracúvania cesta.Treba prilievat potrošky a dobre zakaždým zapracovať,aby celkom vpilo. Podla potreby cca.1-1,25dl mlieka,záleží od múky. Máme dostať od polomäkšieho mäkšie, dost lepkavé cesto,ktoré sa už pomaličky začína oddelovať od misky. Nakoniec cesto pomocou múky len bez akéhokolvek miesenia napravíme do tvaru bochníka. Poprášime ho múkou a necháme cca.45 minút na teplejšom mieste kysnúť.

4. Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku,urobíme valec a pokrájame ho na 12 rovnakých častí.Každý kúsok cesta z lahka ešte raz premiesime do bochníčka.

5. Bochníčky netreba nechať podkysnúť,ale ihned s nimi pracujeme dalej. Bochníčky rozťapkáme,do stredu dáme cca.1pl pudingu a uzatvoríme ako buchtu. Ja som polovicu urobila aj pudingovo-lekvárovú ☺ Uzavreté buchtičky kladieme na plech s papierom uzavretou stranou nadol. Buchtičky potrieme žltkom,ktoré sme zmiešali s 2Pl mlieka.

Pečieme ihned bez podkysnutia vo vopred rozohriatej rúre na 170°C cca.25-30 minút.Treba si to radšej sledovať.

Ešte horúce, hned z rúry potrieme kúskom masla a prikryjeme najprv pečiacim papierom a následne utierkou

Sú mäkkučké a cesto lahučké 😉 

Koláče sú výborné, to hrozienkové cesto je velmi chutné a velmi pasuje dokopy s jahodovým pudingom 😊 Fantasticky chutia aj tie pudingovo lekvárové!

      Prajem dobrú chuť!

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍