Haşlama / Hašlama
Toto jedlo môže znieť pre niekoho síce príliž jenoducho,ale je to jedno výborné jedlo. Jedno z mojich
najobľúbenejších tureckých jedál😊
_____________________________________________________
Potrebujeme:
10 plátkov krk jahňací, 5-6 väčších zemiakov, 1velká cibula, 1,5kl korenie biele mleté, 1,5kl korenie štyroch farieb drvené, Sol podla chuti, voda na podliatie podla potreby
Na dochutenie:
Citrón a cesnak
_______________________________________________________________________________
1. Potrebujeme 10 ks/plátkov (hrubších) jahňacieho krku,alebo môže byť aj z mladého ročného barana. Ja zvyknem z krku robievať väčšinou len túto Hašlamu,alebo nejakú inú polievku či klasický guláš 😊 Ďalej 5 - 6
stredne veľkých zemiakov a 1 veľkú cibuľu. Zemiaky očistíme a prekrojíme
na polovicu,alebo ich pre istotu môžte nechat aj v celosti. Cibuľu očistíme a len trocha zakrojíme. Ďalej mleté biele
korenie a korenie štyroch farieb drvené. Do hrnca dáme mäso, zemiaky,
cibuľu, soľ, korenie a zalejeme to celé vodou. Stačí zaliať 1 - 2 prsty
nad obsahom, veľa vody netreba, to nie je polievka. Takto varíme až do
mäkka. Ja to varím už podľa zvyku v kuchte cca.35 minút, mäsko je mäkkučké a
jemné.
2. Podľa chuti si svoju porciu ochutíme trochou citróna, alebo cesnakom. Mňe chutí najviac len s pár kvapkami citróna, dobré horúce😊
Haşlama je veľmi chutné jedlo, niečo na spôsob gulášu. Podľa chuti si
môžeme dať nielen cesnak či citrón, ale veľmi obľúbená k tomu je aj
cibuľa 😊 Biele korenie a korenie štyroch farieb dá jedlu nielen dobrú
chuť, ale je aj mierne štipľavé. Podáva sa k tomu najčastejšie chlieb.
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára