Haşlama / Hašlama

Toto jedlo môže znieť pre niekoho síce príliž jenoducho,ale je to jedno výborné jedlo. Jedno z mojich najobľúbenejších tureckých jedál😊
_____________________________________________________

Potrebujeme:
10 plátkov krk jahňací, 5-6 väčších zemiakov, 1velká cibula, 1,5kl korenie biele mleté, 1,5kl korenie štyroch farieb drvené, Sol podla chuti, voda na podliatie podla potreby
Na dochutenie:
Citrón a cesnak
 _______________________________________________________________________________
1. Potrebujeme 10 ks/plátkov (hrubších) jahňacieho krku,alebo môže byť aj z mladého ročného barana. Ja zvyknem z krku robievať väčšinou len túto Hašlamu,alebo nejakú inú polievku či klasický guláš 😊 Ďalej 5 - 6 stredne veľkých zemiakov a 1 veľkú cibuľu. Zemiaky očistíme a prekrojíme na polovicu,alebo ich pre istotu môžte nechat aj v celosti. Cibuľu očistíme a len trocha zakrojíme. Ďalej mleté biele korenie a korenie štyroch farieb drvené. Do hrnca dáme mäso, zemiaky, cibuľu, soľ, korenie a zalejeme to celé vodou. Stačí zaliať 1 - 2 prsty nad obsahom, veľa vody netreba, to nie je polievka. Takto varíme až do mäkka. Ja to varím už podľa zvyku v kuchte cca.35 minút, mäsko je mäkkučké a jemné.

 Haşlama/Hašlama (fotorecept) - obrázok 1

2.  Podľa chuti si svoju porciu ochutíme trochou citróna, alebo cesnakom. Mňe chutí najviac len s pár kvapkami citróna, dobré horúce😊
 Haşlama/Hašlama (fotorecept) - obrázok 2 

Haşlama je veľmi chutné jedlo, niečo na spôsob gulášu. Podľa chuti si môžeme dať nielen cesnak či citrón, ale veľmi obľúbená k tomu je aj cibuľa 😊 Biele korenie a korenie štyroch farieb dá jedlu nielen dobrú chuť, ale je aj mierne štipľavé. Podáva sa k tomu najčastejšie chlieb.

           Prajem dobrú chuť !

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

Lečo na zimu

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌