Rozmarínové kuracie nugetky v cornflakes

Oblúbené nugetky môjho staršieho syna 😊
Vdaka rozmarínu dostane mäso príjemnú chuť a vdaka cornflackes budú nugetky chrumkavé 😉
______________________________

Potrebujeme:
Kuracie horné stehná alebo prsia,
Na obalenie:
Cornflakes, vajce, hladká múka, čerstvý rozmarín, sol
Na vysmážanie: olej

___________________________________________

1. Aby ste docielili tú chuť akú to má dať, tak je najlepšie použiť v tomto recepte čerstvý Rozmarín 😊 Takýto krásny je môj ešte aj teraz cez zimu 😍 Potrebujeme 1 vetvičku z ktorej použijeme len lístočky, ktoré pokrájame a pridáme do vajíčka v ktorom sa mäso bude obalovať 😊  Ak dáte príliž vela rozmarínu, tak bude to mäso chutiť velmi intenzívne, takže trocha opatrnejšie s ním. Ale vždy záleží aj na množstve mäsa, ktoré obalujete.

2. V tomto recepte môžte použiť bud kuracie prsia,alebo horné vykostené stehná. Ja použijem raz prsia raz stehná, podla toho čo mám práve doma 😊 Teraz som použila vykostené stehná, a každé z nich som si pokrájala na 3-4 tenšie kúsky. Takže mi tentoraz z tých troch stehien vyšlo 11ks nugetiek. Dalej potrebujeme celkom obyčajné Cornflakes, ktoré si rukou rozdrvíme.

3. Kúsky mäsa osolíme a následne klasickým spôsobom obalíme. Nakoniec už len vysmažíme v oleji z oboch strán. Ked robíte zo stehien,treba trocha pomalšie piecť,alebo o pár minút dlhšie než ked robíte z pŕs. Alebo kludne môžte piecť aj zakryté pokrievkou.

Podávať k tomu môžte podla chuti ryžu, zemiaky,alebo aj pyré a nejaký chutný Dip k tomu 😊  Alebo si kludne môžte spraviť aj domáci Burger so šalátom a majonézou či Tatárskou omáčkou 😍

    Prajem dobrú chuť!

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍