Rýchly voňavý bylinkový posúch


Rýchly,jednoduchý posúch z liateho cesta,ktorý zvládne aj začiatočník.Bez kysnutia,bez váľkania a predsa s droždím.Jednoduchšie to hádam už ani nejde.Chutí fantasticky!
__________________________
 Cesto:
600g hladká múka, cca.5,5dl vody,21g čerstvé droždie, 3Pl olej, 2kl sol.
Okrem toho:
čerstvé bylinky podla chuti, 1ks cibula, 0,5dl olej, 0,5-1kl soľ.

______________________________________
1.  Ako prvé si pripravíme bylinky, najlepšie čerstvé. Je to celkom na vás, že aké to budú, ja tu mám tymian, rozmarín a levanduľu. Bylinky opláchneme, lístočky stiahneme z tej hrubej stonky a trocha pokrájame. Pridáme nahrubo nastrúhanú veľkú cibuľu, olej a soľ. Premiešame a dáme zatiaľ bokom.


2.   Do misky dáme múku,sol a premiešame to poriadne lyžicou.Následne pridáme olej a droždie,ktoré sme rozmiešali v 3dl vody s 1kl cukru.Potom pridávame postupne tolko vlažnej vody,kolko je potrebné na to,aby sme dostali husté tekuté cesto.Cesto má mať takú konzistenciu,ako ked robíte halušky alebo nokedle.Má sa tak naťahovať.Ja som nakoniec pridala ešte 2,5dl vody,ale to že kolko budete potrebovať vy,to záleží od múky.


3.  Hotové cesto vylejeme na plech s papierom a trocha pomocou varešky rozotrieme.Lyžicou porozdelujeme na vrch už pripravenú zmes byliniek a trocha ich môžte aj prstami kde-tu vstlačiť do cesta.Plech dáme už aj do rúry,ktorú sme si už vopred rozohriali na 180°C na cca.35minút.Treba si to pre istotu sledovať,lebo každá rúra pečie trochu inak.Môj plech má rozmer 25x35cm.


   A tu máme už krásne upečený voňavý posúch 😄


Posúch nie len nádherne vonia,ale aj chutí naozaj skvelo.Z vonka je príjemne chrumkavý a z vnutra mäkký a vláčny.Je vhodný k polievkam,prívarku,ku gulášu či grilovačke.A čo je najlepšie,je takmer bezprácny a zvládne ho naozaj aj ten najväčší začiatočník.




    Prajem dobrú chuť !

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍