Köfte v paradajkovo-paprikovej omáčke


Jednoduché jedlo výbornej chuti.
______________________________________

Suroviny na Köfte:
1kg mleté mäso hovädzie, 2ks cibula, 3-4ks mrkva, 2ks vaječný bielok, 2kl oregano sušené, 1kl Isot paprika, 1kl mleta rasca rímska (Kumin) , mleté čierne korenie podla chuti, Pul biber alebo chilli vločky, sol podla chuti
Na omáčku:
8-9ks stredne velké paradajky, 3ks paprika, 0,5dl olej, 1kl Isot paprika, 0,5kl soli.
Okrem toho:
cca.50g maslo 82%né, trocha petržlenovej vňaťe.

_________________________________________________________
1. Na köfte budeme potrebovať mleté mäso, zo 3-4 stredné mrkvy, 2 cibule a koreniny. Mrkvu si nastrúhame na jemno na strúhadle a cibuľu nakrájame celkom na drobno.

2. Mäso, koreniny, bielky, cibuľu a mrkvu dobre premačkáme /premiešame a urobíme podlhovasté köfte.
Köfte v paradajkovo-paprikovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2

3. Na omáčku si pokrájame a následne v sekáčiku rozmixujeme paradajky a papriku. Ja som dala 3 také menšie papriky a 9 stredných paradajok. Do rozmixovanej zmesi pridáme Isot (ak nemáte, nemusí byť), soľ a olej. Ja som pridala este aj 1dl vody, nejako sa mi zdalo toho málo 😊
Köfte v paradajkovo-paprikovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3

4. Do jedného pekáča alebo keramickej nádoby na pečenie si naukladáme 1 rad köfte. Posypeme ho cca 1/2 zväzkom nasekanej vňate a nato naukladáme druhú vrstvu köfte. Celé zalejeme pripravenou rozmixovanou zeleninou/omáčkou a lyžicou trocha rozotrieme nech ide aj medzi köfte. Na vrch dáme kúsky masla a dáme piect do rúry na 190 °C. Od bodu varu (aj v strede) takých 35 minút. Ale treba sa riadiť vlastnou rúrou a záleží aj od nádoby/plechu, v ktorom to pečiete.

A tu je už hotové jedlo.Tie rozmixované paradajky s paprikou pustili presne dosť šťavy a aj tú šťavu trocha zahustili.Je to fakt skvelé jedlo,naozaj odporúčam.Podávat k tomu môžte prílohu podla chuti..U nás to máme najradšej s ryžou,bulgurom,alebo len tak klasicky s chlebom.
          Prajem dobrú chuť !

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍