Rýchle Mantı
Je to maličká cestovina v riedkom jogurte, ktorý je ochutený cesnakom, poprípade aj mätou alebo kôprom. Turci ju volajú aj RÝCHLE MANTI. Podáva sa studené ako príloha najmä k mäsitým jedlám.
________________________________
Potrebujeme:
3dl drobné cestoviny, 3dl studená voda, 500g jogurt biely, 2 velké strúčiky cesnaku, Za hrsť čerstvý kôpor, sol.
Na poliatie: olivový olej.
______________________________________________
1. Pripravíme si drobnú cestovinu (3 dl), najlepšie sa hodia maličké mušličky alebo kratučké rúrky ako mám tu ja. Potom hustý jogurt, vodu, veľké strúčiky cesnaku a čerstvý kôpor.
2. Cestovinu si uvaríme, do jogurtu nastrúhame cesnak a kôpor pokrájame. Následne uvarenú cestovinu už len pridáme do vodou zriedeného jogurtu, do ktorého sme už pridali aj kôpor a soľ. Ak je jogurt prisladlý, treba dochutiť citrónom. Čo sa týka množstva vody na zriedenie, tú si môžete prispôsobiť. Ja to robím redšie, lebo manžel to má tak rád :-)
3. Nakoniec ešte polejeme dobre olivovým olejom a môžeme podávať :-) Takto pripravené môže po pár hodinách zhustnúť, ale stačí ak prilejete vodu a zriedite to na vašu požadovanú hustotu :-)
Táto príloha sa u nás podáva najmä k mäsitým hlavným jedlám, ale aj k
lahmacunu, böreku a mäsovej pide. Výborne sa hodí aj ku grilovačke :-)
Vlastne všade tam, kde vám to pasuje :-) Robieva sa čisto s cesnakovým
jogurtom, alebo s pridaním kôpru či mäty. Jednoducho komu ako chutí, tak
môže obmieňať😊
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára