Jemný tvarohový koláčik



Jednoduchý a rýchly krémový tvarohový koláčik na každú príležitosť :-) Inšpiráciu som mala z internetu. Odporúčam, je fantastický!!
________________________________
Cesto:
600g hladká múka, 250g cukor práškový, 250g maslo, 2 vajcia, 1 balíček PDP (12g), stipka soli.
Plnka:
750g tvaroh jemný krémový, 6dl mlieko, 2 vajcia, 4ks žĺtok, 200g kryštálový cukor, 1 balenie vanilkový cukor, z 1/2 citróna šťava, 3,5dl olej rastlinný, 2x37g balenia vanilkový puding v prášku
Sneh:
4 bielka vaječné, 150g cukor práškový
___________________________________________________

1.  Z uvedených surovín si pripravíme jemné polomäkké cesto. Je to celkom obyčajné cesto na pité :-) Hotové som nechala 15 minút postáť.


2.  Zatiaľ si pripravíme všetko potrebné na plnku a aj na sladký sneh.Je pravda,že ide do plnky dost vela oleja,ale netreba sa toho báť,lebo práve ten olej dodá tomu krému tú lahkosť /vzdušnosť.Bez neho by to podobalo skor len na obyčajný puding :-)


3.  Po chvíľke státia si cesto vyvaľkáme na veľkosť, ktorá je väčšia než plech, lebo cesto musí byť aj po bokoch. Cesto preložíme na plech s papierom. Namiesto vaľkania si to môžme kľudne aj zjednodušiť a jednoducho ho naťapkáme po kúskoch na plech :-) Cesto popicháme vidličkou. Môj plech má veľkosť 35 x 37 cm


4.  Na plnku si najprv celkom do penista vyšlaháme 4 žĺtky a 2 vajcia s cukrom. Potom stále striedavo pridávame po troške ostatné prísady a poriadne stále vymixujeme. Dostaneme na prvý pohľad dosť "veľa" plnky, ale netreba sa obávať :-)

5.   Plnku vylejeme na cesto a plech vložíme do rozohriatej rúry na 180 °C na 30 minút. Po 30 minútach koláč vyberieme a rýchlo na vrch natrieme vyšľahanú penu. Plech vložíme naspäť do rúry ešte na 10 minút, aby sa nám s tou penou dopiekol. Po upečení necháme celkom vychladnút.


Sladkú penu, ktorú sme natreli na vrch, sme si vyšľahali z tých štyroch bielkov a cukru.


A tu je už hotový koláčik,ktory nielen krásne vyzerá, ale je aj výborný :-) Jemná tvarohová plnka a sladký sneh na pité ceste je naozaj fajnotka😋


Nielen doma pre rodinku, ale aj pre návštevu, alebo na oslavu je ako stvorený😊



                      Prajem dobrú chuť !

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍