Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa / Kıymadan yaprak döner



Velmi chutný plátkový hovädzí kebab,ktorý si velmi jednoducho pripravíte aj sami doma.Nezaškodí ho mať v mrazáku po ruke,ako obmenu kuracieho,alebo jednoducho len ako niečo rýchle pod zub.
____________________
Na kebab potrebujeme:
1kg mleté mäso hovädzie, 2 cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, 4 kopcovitejšie PL jogurt biely, 3 PL detská ( jemná) krupica, 0,5kl mletá červená paprika, 1kl mleté čierne korenie, 0,5kl korenie mleté biele, 0,5kl pul biber (chilli) , 2kl oregano, 3PL rastlinný olej, 3PL olivový olej, 1-1,5kl sol, 1kl sóda bikarbóna.
Na paradajkovú omáčku:
2 PL Salça alebo hustý paradajkový pretlak /pyré, 50g maslo 82%né, cca. 0,75dl voda, sol.

_________________________________________________________

1.  Najprv si pripravíme všetky prísady čo budeme potrebovať. Do krupice si zamiešame sódu bikarbónu.Potom si buď v sekáčiku, alebo v dobrom silnom mixéri alebo tyčovým mixérom si všetky suroviny pomixujeme na kašu. Ja som mixovala na dvakrát, nezmestilo sa mi to všetko naraz. Až potom pridáme mleté korenie, oregano, sol, papriku a krupicu. Nakoniec celé dobre rukou premiešame a necháme 1 h postáť.

2.  Následne si z fólie odrežeme 3 dlhšie kusy, ktoré dáme vedľa seba tak, aby sa cca 10 cm v spojení prekrývali. Rozdelíme na fóliu pozdĺž mäso a zakrútime ho čo najtesnejšie. Na oboch stranách potom uzatvoríme a pre istotu ešte raz nakrútime na to fóliu. Takto zavinuté dáme do mrazáku, aby celkom zmrzlo a dalo sa krájať pekne na tenučko. V mrazáku vydrží dlho, vlastne kým sa nezje :-)


3.  Asi 1 hodinu pred pečením vyberieme kebab z mrazničky, aby sme ho vedeli krájať. Krája sa pomerne zmrznutý ostrým nožom na tenko cca 2-3 mm.


4.  Pečieme na rýchlo na trošičke oleja, asi 2x otáčame pri pečení


5.  Kedže tento kebab sa väčšinou podáva s hranolkami alebo ryžou, tak som k tomu spravila paradajkovú omáčku. V panvici si na masle pár minút opražíme pretlak, zalejeme vodou, osolíme a necháme zo 5 minút povariť. Je to taká hustejšia omáčka/sós. A pripravíme si aj cesnakový jogurt



Deti majú najradšej s hranolkami 😊

Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 8

Alebo si môžte kludne pripravit domáci Pita chlieb a urobit si döner kebab 😉


Recept na tento skvelý Pita chlieb nájdete tiež tu medzi mojimi receptami.

Pita chlieb (fotorecept) - obrázok 8

      Prajem dobrú chuť !

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍