Chlebové placky s bazalkovo-cesnakovým maslom


Fantasticky chutné placky,ktoré sa hodia k polievkam,ku kebabu,grilovačke,gulášu, k rôznym polievkám ,ale sú výborné aj len tak samotné 😉
 _______________________________________________________________________________

Potrebné suroviny na cesto:
700g Hladká múka, 250g hustejší jogurt, 1PL sol, 1PL cukor kryštálový, cca.3,5dl vlažná voda, 21g droždie čerstvé
Na potieranie:
100g 82%né maslo, menší zväzok čerstvej bazalky, 5-6 strúčikov cesnaku, soľ.

__________________________________________________________________________________________

1.  V jednej miske si najprv lyžicou premiešame múku,cukor a soľ.Potom pridáme hustejší jogurt a v 2dl vody rozmiešané droždie.Zvyšných cca.1,5dl vody pridávame pre istotu postupne pri vypracúvaní cesta.Máme dostať polomäkké,jemné cesto,ktoré sa už pomaly začína oddelovať od misky.Pomocou trochy múky cesto len krátko vymiesime do tvaru bochníka a necháme zakryté 30 minút kysnúť.

2.  Zatial kým nám cesto kysne,si pripravíme bazalkovo-cesnakové maslo.V jednom hrnku si rozohrejeme maslo,nastrúhame doňho na jemno cesnak a za občasného miešania na malom ohňi akoby dusíme cca.3-4 minutky.Následne pridáme na drobno pokrájanú bazalku,soľ podla chuti a ešte zo 2 minutky necháme spolu poškvrčať,aby maslo dostalo aj bazalkovú chuť.Hotové udržujeme teplé.

3.  Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a pokrájame na cca.12 rovnakých kúskov.Každé cesto ešte raz krátko premiesime do tvaru bochníčka a vyváľkame na velkosť taniera,alebo vašej panvice na ktorej budete piecť.Vlastne velkosť a hrúbku si určíte sami.

4.  Jednu väčšiu teflonovú panvicu pokvapkáme pred každou plackou kde-tu olejom a placky opečieme z oboch strán na strednom plameni.Z každej strany cca.3 minutky.Placky sa vám počas pečenia začnu pekne nafukovať.Napokon upečené placky ihned´ poriadne natrieme bazalkovým maslom.Treba si ho podla oka rozdeliť,nech máte dosť na každú placku.

  Tieto placky sú u nás doma velmi oblúbené a robievam ich dosť často.Niekedy natrem a niekedy zasa nie.Sú jednoduché a naozaj rýchlo hotové.Sú fantasticky chutné len takto samotné,ale hodia sa najmä ako príloha k polievkam,alebo aj ku grilovanému mäsku so zeleninou.U nás ich najčastejšie pripravujem k Tepsi kebabu,alebo k Tave.



    Prajem dobrú chuť!


Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

Lečo na zimu

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌