Pórová polievka / Pırasa çorbası
Táto pórová polievka je velmi jednoduchá ako na prípravu, tak aj na suroviny. A aj ked sa na prvý pohlad možno nezdá, je táto polievka velmi chutná 😉 Niekedy je menej viac, ako sa hovorí 😊 a pri tejto polievke to naozaj sedí. Naučila som sa ju ešte dávno od svokry 😊
___________________________________________
Potrebujeme:
1 veľký pór, 2 velké mrkvy, 1-2 velké zemiaky, 2-3 Pl Salça (paradajkové pyré), 1 Pl mletá červená paprika, voda na doliatie podla potreby, sol podla chuti, malú cestovinu
_____________________________________________
1. Pripravíme si všetky suroviny, ktoré budeme potrebovať. Pór čím väčší, dá výbornú chuť.Dalej 2 velké mrkvy a bud 1 poriadne velký zemiak,alebo 2 väčšie zemiaky 😊 Pór pokrájame na hrúbku cca.6mm, mrkvu na tenké krúžky a zemiaky na stredne velké kusy. Ako cestovinu dávam do tejto polievky kombináciu Orzo (slovenská ryža) a tarhoňa, zmiešane cca. za 1,5dl pohár.Takto som sa to naučila a preto, by mi tam iná cestovina už ani nesedela 😊😆 Dalej mletú čer.papriku a Salça, čiže paradajkovú pastu, alebo hustý pretlak.Ale ak použijete pretlak, je možné, že z toho budete potrebovať viac než udávam ja 😊
2. Na troche oleja si necháme chvílku poškvrčať pór, ktorý sme trocha osolili.Vlastne nech trocha zmenší objem. Následne pridáme papriku, necháme s ňou tiež trocha poškvrčať a pridáme ostatnú zeleninu.Zalejeme dostatočným množstvom vody, vlastne podla toho,akú hustú chcete mať polievku. Ja dávam cca.2,5-3L. Pridáme najprv len 2Pl Salča/pasty a sol podla potreby.Necháme variť kým zelenina nezmäkne.Ja pozerám len mrkvu,lebo tej treba najviac času 😊 Ak je už mäkká, pridáme cestovinu a ešte polievku cca.10-15 minút dovaríme. Medzitým podla chuti ešte dosolíme a podla potreby si môžte ešte pridať aj pretlak.
___________________________________________
Potrebujeme:
1 veľký pór, 2 velké mrkvy, 1-2 velké zemiaky, 2-3 Pl Salça (paradajkové pyré), 1 Pl mletá červená paprika, voda na doliatie podla potreby, sol podla chuti, malú cestovinu
_____________________________________________
1. Pripravíme si všetky suroviny, ktoré budeme potrebovať. Pór čím väčší, dá výbornú chuť.Dalej 2 velké mrkvy a bud 1 poriadne velký zemiak,alebo 2 väčšie zemiaky 😊 Pór pokrájame na hrúbku cca.6mm, mrkvu na tenké krúžky a zemiaky na stredne velké kusy. Ako cestovinu dávam do tejto polievky kombináciu Orzo (slovenská ryža) a tarhoňa, zmiešane cca. za 1,5dl pohár.Takto som sa to naučila a preto, by mi tam iná cestovina už ani nesedela 😊😆 Dalej mletú čer.papriku a Salça, čiže paradajkovú pastu, alebo hustý pretlak.Ale ak použijete pretlak, je možné, že z toho budete potrebovať viac než udávam ja 😊
2. Na troche oleja si necháme chvílku poškvrčať pór, ktorý sme trocha osolili.Vlastne nech trocha zmenší objem. Následne pridáme papriku, necháme s ňou tiež trocha poškvrčať a pridáme ostatnú zeleninu.Zalejeme dostatočným množstvom vody, vlastne podla toho,akú hustú chcete mať polievku. Ja dávam cca.2,5-3L. Pridáme najprv len 2Pl Salča/pasty a sol podla potreby.Necháme variť kým zelenina nezmäkne.Ja pozerám len mrkvu,lebo tej treba najviac času 😊 Ak je už mäkká, pridáme cestovinu a ešte polievku cca.10-15 minút dovaríme. Medzitým podla chuti ešte dosolíme a podla potreby si môžte ešte pridať aj pretlak.
Polievka je výbornej sladkasto-kyslovkavej chuti. Môže sa podávať takto samotná, alebo s múčnym jedlom. Ja som k nej spravila Börek 😊
Prajem dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára