Cesnakovo-smotanové mini posúchy

Posúchy sú všeobecne v domácnostiach velmi oblúbené 😊 Sú rýchle,jednoduché a lacné. Je ich vela obmien, najmä čo sa "plnky" týka. Ponúkam vám jedny z našich najobľúbenejších posúchov 😊 Sú to také "praktické" a velmi jednoduché mini posúchy so skvelou cesnakovou smotanou!

_______________________________________________________________________
Cesto:
500g hladká múka, 75g maslo, 1 bielok, 21g droždie čerstvé, cca.2,5dl vody, 1Pl cukru,  2kl soli
Plnka:
cca.170g Smotana hustá, 2-3Pl jogurt biely, 3 strúčiky cesnak, sol podla chuti
Na potretie:
1 žltok, 1Pl olej
_________________________________________________________________________
     
Video k receptu nájdete na mojom kanáli...
https://www.youtube.com/watch?v=z0DjSd-NbeE

Fotopostup...

1. V jednej miske si najprv lyžicou premiešame múku, cukor a sol.Pridáme bielok, dopoly spustené maslo a v 2dl vody rozmiešané droždie. Podla potreby ešte počas hnetenia pridáme tú zvyšnú cca.0,5 dl vodu. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa už začína oddelovať od misky. Pomocou trochy múky, cesto krátko premiesime do tvaru bochníka. Napokon vrch poprášime trocha múkou, zakryjeme a dáme na 30 minút kysnúť.

2. Ako "plnku" si pripravíme takú klasiku 😊 a to smotanu a cesnak. U nás sa predáva taká strašne hustá , nasladlá 20%ná smotana, že v nej lyžica stojí, takže ju zvyknem zriediť s jogurtom. Ale ak máte riedku kyslovkavú smotanu, tak ju pravdaže miešať s jogurtom vôbec nemusíte. Len namiesto tých 3Pl jogurtu dáte ešte 3Pl smotany naviac 😊 aby množstvo pasovalo. Ochutíme na jemno strúhaným cesnakom, solou a premiešame. Na natretie si zmiešame žltok s olejom a na posyp používam čiernu rascu. Môžte posypat aj inými semienkami, ale čierna rasca dá pečivu výbornú chuť 😊 

3. Nakysnuté cesto vyklopíme na trocha pomúčenú dosku a urobíme valec. Pokrájame si ho na 10 rovnakých kúskov a s tou odkrojenou stranou ich kladieme na pomúčenú dosku. Následne trocha pomúčenými prstami rozťapkáme každému kúsku stred, ako by sme robili malé vaňičky 😊  A nakoniec ich pokladieme na plech s papierom

4. Následne im najprv okraje dookola potrieme žltkom, ktoré sme si zmiešali s olejom a potom ich "naplníme" ochutenou smotanou. Dookola ich podla chuti posypeme semienkami, ja dávam černušku/ čiernu rascu. Plech dáme ihned piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 190 °C na cca.20-25 minút.

A tu sú už krásne upečené a voňavé mini posúchy 😉😍

Sú fantasticky chutné takto samotné, ale u nás je už zvykom k nim podávať nejakú polievku 😉



Prajem dobrú chuť!

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍