Ovsené lievance s jablkami

Ked lievance, tak u nás doma jedine tieto 😊 ved nemusí byť vždy všetko len z múky. Ovsené vločky sú chutné, zdravé a v kombinácii s jablkami a škoricou vzniknú z nich fantastické lievance 😍 na ktorých si môžte celkom bez výčitiek pochutnať! My doma ich zbožňujeme 😉
____________________________________________

Potrebujeme:
500g ovsené vločky jemné, cca.1,3L voda/mlieko, 3Pl kopcom špaldová múka celozrnná, 3 vajíčka, 3 jablká, 1dl cukor kryštál, 125g hrozienka, 2 ks vanilkový cukor, 3kl kopcom škorica mletá, 0,5-1kl soli, 2kl prášok do pečiva 
Okrem toho:
olej na pečenie
___________________________________________
1.Najprv si pripravíme všetko potrebné na lievance. Múku zvyknem použiť špaldovú celozrnnú, ale aj ražnú celozrnnú. Obe sú na to výborné a dajú lievancom skvelú chuť. Cukor dávam tiež podla toho, že aké sladké sú jablká. Väčšinou stačí 1dl, ale ak sú kyslejšie, tak treba aj 2dl. Dalej čo sa týka tekutiny môžte použiť vodu, ale kludne aj mlieko 😊 to už je na vás.Ja zvyknem použiť väčšinou vodu, alebo pól na pól vodu a mlieko.


2.Ako prvé si zalejeme ovsené vločky s hrozienkami a necháme postáť, aby nasiakli.

3.Do napučaných vločiek pridáme vajcia, cukor, múku, škoricu, vanilkový cukor,sol, PDP a dobre premiešame. Nakoniec pridáme ešte na hrubo nastrúhané jablká.Dostaneme polohustú až hustú masu.

 Nakoniec lievance na troche oleja už len z oboch strán upečieme do zlatista  😉😍 
Lievance chutia výborne takto samotné, ale podla chuti si ich môžte natreť džemom, alebo poliať medom 😍😉 Najchutnejšie sú jemne teplé, alebo vychladnuté!

Prajem dobrú chuť!

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍