Lečový bulgur pilav /Menemenli bulgur pilav

Bulgur Pilav patrí medzi jednoduché a chutné rýchlovky , ked potrebujete niečo teplého na stôl 😊 A čo je najlepšie, že má mnoho obmien.
___________________________________________

Potrebujeme:
3,5dl bulgur celozrnný, 1 flaša lečo (7dl), 1 cibula, 50-100g maslo 82%né, 5dl voda na podliatie, trocha olej, sol podla chuti
___________________________________________

1.Tento pilav je strašne jednoduchý. Je to proste rýchlovka, keď potrebujete niečo varené pod zub 😉 
 Pripravíme si suroviny... Odmeráme si 3,5 dl bulguru, ja som dala celozrnný, ale kľudne dajte aj hrubozrnný. Ďalej jednu 7 dl fľašu leča - ja tu mám svoje domáce, minulý rok som ho naodkladala dosť 😊 Ďalej kúsok masla a buď 1 veľkú cibuľu alebo 2 menšie

2.Do jednej panvice dáme trocha oleja, na ktorom si zosklovatíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme bulgur a necháme trocha spolu poškvrčať. Napokon pridáme lečo a ešte 5 dl vody. (Preto 5 dl, lebo v leče som mala 2 dl štavy a vlastne dokopy by trebalo na 3,5 dl bulguru 7 dl vody) Podľa potreby osolíme (šťava má chutit slanšie) a podľa chuti môžme pridať aj Isot. Nakoniec naukladáme na vrch kúsky masla a necháme zakryté na strednom ohni variť/vrieť. Varíme ho cca 15 minút (celozrnný bulgur) vlastne treba variť dovtedy, kým bulgur nepopije 3/4 tekutiny 😊 Miešať sa celý čas nesmie, len pomykať občas panvicou, aby sa obsah popohýnal

3.Keď tých 3/4 tekutiny popilo, tak treba pilav odstaviť bokom a nechať ho cca 15-20 minút zakrytý odstáť, aby vsiakol ešte tú zvyšnú tekutinu

A potom môžme Pilav podávať 😉 Skvelo chutí aj takto samotný, lebo to maslo mu dalo "extra" výbornú chuť, ale kľudne si k tomu môžte dať aj prílohu aká vám chutí a pasuje 😉😊

Prajem dobrú chuť!


Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

Lečo na zimu

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌