Ananásová torta s korpusom z pudingového prášku
Výborná torta celkom bez múky, s cestom ktoré je jedine z pudingového prášku 😊😉 Je chuťovo fantastická, odporúčam!
__________________________________________
__________________________________________
Suroviny na 1 korpus:
4ks (37g) vanilkový puding v prášku, 4 vajcia (L), 1dl cukor kryštál, 1dl olej, 2kl prášok do pečiva
Plnka:
Plnka:
500g Mascarpóne, 400ml smotana na šlahanie sladená, 200g práškový cukor, 567g Ananás v konzerve sladený, Ananásový alebo marhulový lekvár/marmeláda
Poleva:
200g mliečna čokoláda (milka) , 2Pl smotana hustá
Na ozdobu:
cca.100g maslo 82%né, 2-3Pl práškový cukor, ananás
___________________________________________
Vela ludí v poslednej dobe hladá náhradu za múku a toto je jedna velmi dobrá alternatíva.Poznám toto "cesto" už dávno, pekávala som ho v chlebíčkovej forme.Ale tentoraz som sa rozhodla ho upiecť ako korpus na tortu mojej polovičke k narodeninám 😊 A výsledok ma naozaj nesklamal! Je to jednoduché a skvelé cesto, ktoré je variabilné podla chuti a farby pudingu 😊Môžte si spraviť kakaové,jahodové,pistáciové,orieškové.... a plnku dať celkom podla fantázie 😉
_______________________________________
1.Najprv si pripravíme všetky suroviny na cesto. Budeme piecť 3 korpusy, takže zo všetkého potrebujeme 3x toľko ako je udané na 1 korpus 😊
2. V jednej miske si najprv do penista vyšlaháme celé vajíčka s cukrom. Následne počas šlahania potrošky prilievame celé množstvo oleja a nakoniec na 2x pridáme aj puding ktorý sme si zmiešali s PDP. Dobre celé prešlaháme a vylejeme na plech s papierom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C 20 minút.
3.Takto si upečieme za sebou všetky 3 korpusy. Ešte teplý korpus vyklopíme a stiahneme z neho papier. Môj plech má vnútorný rozmer 28cm. Upečené korpusy sú lahučké a majú presne dobrú hrúbku 😊 2cm
4.Krém si pripravíme bud po upečení korpusov, alebo ešte medzi tým 😊 V jednej miske vymiešame Mascarpóne s práškovým cukrom a v druhej vyšlaháme smotanu do tuha.Následne to zmiešame do kopy,aby nám vznikol krém,ktorý si potom budete musiet zadeliť. Dalej si dáme odkvapkať ananás, ktorý pokrájame ešte na polovičky. Šťavu z ananásu si rozdelíme na 3 časti ,lebo ju budeme potrebovať na poliatie korpusov. A napokon lekvár, buď ananásový alebo marhulový.Ja som použila marhulový 😊
5. Ako prvé si spodný korpus popolievame jednou časťou ananásovej šťavy a následne bohato natrieme lekvárom/marmeládou. Následne dáme plnku po kopčekoch a mokrou lyžicou ju rovnomerne rozťapkáme.Nie je dobre ju rozotierať, lebo s krémom pôjde potom aj lekvár 😐 Na rozotretý krém poukladáme polovicu ananásu a zakryjeme ho druhým korpusom, ktorého spodok troška natreme krémom. Aj tento druhý korpus polejeme šťavou, natrieme lekvárom,krémom a poukladáme ananás. Zakryjeme posledným korpusom tak, aby bol spodok korpusu na vrchu.To preto, aby bol vrch torty pekný rovný 😊😉 Nakoniec tortu zaťažíme a necháme tak 30-40 minút.Ja som položila ako záťaž 2kg múky.
6. Následne torte popolievame aj vrchný korpus ešte so zvyšnou šťavou a natrieme so zvyšným krémom boky aj vrch a dáme aspoň na 1h do chladničky,aby krém stuhol a trocha sa ochladil predtým než budeme dávať čoko polevu.
7.Ked už sa torta trocha ochladila, si v jednom hrnku ohrejeme čokoládu so smotanou.Ja nezvyknem nad parou, len obyčajne zapnem najmenší stupeň a za stáleho miešania ohrievam, kým sa to nespojí do hladkej masy 😊 Keď čokoláda trocha vychladla, popolievame celú tortu ako sa vám páči. Ja som sa tentoraz rozhodla pre mriežky 😊 Napokon dáme tortu na cca.30 minút do chladničky, nech poleva trocha stuhne.
8. Po 30-ich minútach tortu ešte podla fantázie dozdobíme.Ja som zmiešala mäkké maslo s cukrom a nastriekala malé ružičky a ešte kým nestuhlo,tak som na každú dala kúsok ananásu, ktorý som si bola odložila bokom 😊 Hotovú tortu odložíme do chladu na 2-3 dni, aby sa prepojili chute.
Torta je naozaj skvelá a velmi chutná 😊 Ako som už spomínala, na korpus môžte zvoliť stále iný puding. Vlastne záleží na tom, že chuťovo akú tortu / s akým krémom chcete robiť 😊
A takto fajnovo vyzerá torta v reze 😉😍 Cesto je jemné, krehké a jemne vláčne od ananásovej šťavy a lekváru.Chuťovo pripomína detské piškóty 😄
Prajem dobrú chuť!
Inšpirovala som sa Vašimi receptami (kedysi) na Vareche - konkrétne tvarohov-citrónové koláče, ktoré mali obrovský úspech a zjedli sa za horúca :) . Táto torta tiež nesklame ako všetky Vaše recepty:) - nie je tam múka, to ma teší. Nech sa Vám naďalej darí - robiť radosť.
OdpovedaťOdstrániťDakujem ti velmi pekne za prianie :-) si milá. Som velmi rada, že sa ti moje recepty páčia a že vám tie koláče chutili :-)
OdstrániťAj ked na Varechu prispievam už len niekedy, verím, že tu na mojom Blogu si zo stále pribúdajúcich nových receptov tiež nájdeš taký, ktorý ti bude po chuti. Táto torta je skvelá a dúfam,že ak raz vyskúšaš tak dáš vedieť :-) Dakujem za komentík a som velmi rada, že si môj blog navštívila ;-)
Dakujem za spätnú väzbu, Cesminaz. Jednoznacne budem navstevovat tento tvoj blog. "Varecha" mi akosi uz nie je proti "srsti" - ale to je iba moj nazor. Vysoko ocenujem u Teba, priam detailnu profesionalnu prepracovanost receptov (chronologicky, obrazkovo, textovo)...skutocne aj najmenej zdatni ludia, by tuto "kucharsku torturu" lavou zadnou zvladli.
OdpovedaťOdstrániťBudem robit tuto tortu cez vikend ale s malou obmenou, nakolko ananas nemozeme:), pouzijem bud marhule alebo broskyne (zavarane) a urobim iba 2 korpusy. Plnku bude original od Teba. Tak drz palce.
Dakujem za prejavenu doveru v "tykani".
Prajem ti prijemny den.
Žial máš pravdu, na Vareche to už veru vôbec nie je ako kedysi :-( Čo sa týka mojich postupov pri receptoch, tak ja som už raz taká 😊 dávam si na tom záležať. Potraviny/suroviny sú drahé a podla mňa nikto nemá peniaze/náladu na vyhadzovanie nepodarkov :-/ Ja osobne tiež vyhladávam recepty s detailnejším fotopostupom 😊 Verím, že sa ti torta podarí a dúfam, že bude chutiť! Ešte by som podotkla, že ked robíš len 2 korpusy, tak ju netreba dat zaťažiť :-) Budem čakať na tvoju odozvu a ak budeš môcť, tak pridaj aj fotku :-) Držím palce nech sa krásne podarí! Pekný den želám 😉
OdpovedaťOdstrániť