Köfte v Paradajkovej Omáčke | Úžasné mäsové guľky🤩 Sulu Köfte
Fantastické jedlo, ktoré musíte vyskúšať❗ Malé mäsové guľky varené v paradajkovej omáčke a poliate cesnakovým jogurtom. Je to jednoduché a úžasné jedlo, ktoré môžte jesť s chlebom, alebo aj inou prílohou. Hodí sa aj ryža, zemiaky, alebo bulgur❤
Potrebujeme:
Na guľky:
500g teľacie mäso mleté
1 cibula ( postrúhaná)
1 kápia ( pokrájaná na kocky)
100ml kuskus
1 vaječný bielok
1 čl oregano
1 čl Isot
Soľ
Paradajková omáčka:
700ml voda
2pl paradajková pasta ( alebo hustý pretlak)
1 cibula ( pokrájaná)
50g maslo
Soľ
Cesnakový jogurt:
500g jogurt
2 strúčiky cesnak
soľ podľa chuti
Mäta sušená
Postup:
Z uvedených surovín vypracujeme guľky velkosti orecha. Guľky obalíme v troche múky a rýchlo opražíme na oleji. Guľky vyberieme, dáme maslo, potom cibulu a chvílu ju popečieme. Následne pridáme paradajkovú pastu, opečieme ju 2 minúty a pridáme vodu. Osolíme a vložíme mäsové guľky. Zakryjeme pokrývkou a varíme 15 minút. Po 15 minutách guľky pomaly premiešame a varíme zakryté ešte 15 minút.
Na cesnakový jogurt zmiešame jogurt, postrúhaný cesnak a soľ.
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára