Kuracie prsia na kari-jablkovej omáčke


Toto exotické jedlo patrí už zopár rokov medzi naše obľúbené 😊 Je velmi jednoduché, rýchle a chutné 👍 A práve preto sa s týmto jedlom chcem podeliť aj s vami. Na tejto omáčke je výborné a výnimočné to, že ju zahustia vlastne tie jablká 😊 Toto jedlo som spoznala    TU   kde ho pridala jedna milá Varecháčka😊



_________________________________________________________________________


Potrebujeme:
1kg kuracie prsia, 1kg neočistených jabĺk, 2 cibule, 3kl kari korenie, 1/2kl mleté čierne korenie, Soľ podla potreby, smotana na varenie podla chuti, cca.2dl vody na podliatie


________________________________________________________________________________



1. Najprv si pripravíme všetko potrebné čo budeme potrebovať. Jablká si odvážime 1kg takto v celosti neočistené. Najlepšie je použiť sladkokyslé jablká. Kludne môžu byť aj staršie jablká, tu ich aspon môžte zúžitkovať😊  Dalej 1kg kuracích pŕs a 2 stredne velké cibule. Jablká očistíme a pokrájame na kúsky, prsia tiež na menšie kúsky a cibulu na drobno. Zo smotany na varenie dáte kolko chcete, čiže podla chuti 😊 Čo sa týka kari korenia, môžte dať najprv len 2kl a potom ochutnať.
2. V jednom hrnci si na oleji zosklovatíme cibulu, ktorú sme trocha osolili. Pridáme mäso, osolíme a zakryté pár minutiek podusíme. Kuracím prsiam veľa netreba, aby sa vám nevysušili 😊 Ak chcete, ochutnajte kúsok mäsa na skúšku. Za tých pár minút si pustia aj dosť vlastnej šťavy.
3. Následne mäso zo šťavy vyberieme a zakryjeme, aby zostalo teplé. Do hrnca k šťave dáme naše nakrájané jablká, osolíme a zakryté ich dusíme až do mäkka. Podla toho, kolko šťavy si jablká pustili, podla toho pridáme ešte trocha vody. Ja som dala 2dl. Napokon to celé rozmixujeme do hladka. Máme dostať vlastne jablkovú omáčku 😊
4. Do omáčky vložíme späť mäso, pridáme kari korenie, mleté čierne korenie a soľ podla chuti. Celé to spolu povaríme ešte zo 10 minút a nakoniec zjemníme smotanou na varenie. Podla chuti môžte dochutiť aj citrónom, to záleží vždy od toho aké kyslé jablká ste použili 😊
 Najviac sa ako príloha hodí jazmínová ryža, ktorá má vlastne tiež svoju špecifickú chuť a tá sa fantasticky hodí k tejto exotickej sladkokyslej omáčke 😉  
  Prajem dobrú chuť !



Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍