Rýchly börek z lístkového cesta


 Lístkové cesto je velmi praktická vec, dajú sa z neho velmi rýchlo vykúzliť slané i sladké dobroty 😉 Tak ako aj tento velmi chutný börek , plnený zmesou baklažánu a mletého mäsa 😊 Je to dobrota, ku ktorej vám postačí tanier dobrej polievky a máte obed hotový!




__________________________________________________________________________


Potrebujeme:
2 rolky lístkové cesto chladené, 2 baklažány, 1 cibula, 2 papriky čerstvé, 350g mleté mäso hovädzie, cca.40-50g maslo 82%né, Mleté čierne korenie a soľ podla chuti, trocha oleja, Strúhaný syr podla potreby
Na potretie:
1 Vajce
Na posyp:
Čierna rasca

______________________________________________________________________________




1. Ako prvé si pripravíme našu plnku, na ktorú si na malé kocky pokrájame 2 väčšie tučnejšie baklažány. Ja ich nenechávam so soľou vypotiť, lebo ja vyberám v obchode už zrelé baklažány 😊 tie viem, že neštípu. Dalej pokrájame papriku na tenké krúžky a cibulu na drobno.
2. V panvici na oleji zosklovatíme cibulu. Následne pridáme mäso, osolíme, okoreníme a necháme dusiť kým nezmení farbu.

3. Potom pridáme papriku a aj pokrájaný baklažán. Dobre osolíme, premiešame a necháme zakryté do mäkka dusiť. Ak treba, tak počas dusenia podlejeme troškou vody.
4. Ked je baklažán už celkom mäkký, pridáme oheň a necháme , aby sa nám tá nadzbytočná šťava odparila. Následne necháme celé narychlo trošku opiecť, aby chytilo trocha opečenú príchuť 😊 Napokon pridáme kúsoček masla, na zjemnenie a pre lepšiu chuť. Plnku necháme nakoniec chvílku ochladiť.
5. Lístkové cesto som použila válkané, chladené. Dalej potrebujeme aj trocha strúhaného syra. Ja som dala len na 1 börek, ale ak chcete môžte dať aj viac.
6. Postup je velmi jednoduchý..
Do lístkového cesta rozdelíme plnku, na jednu z nich dáme aj strúhaný syr. Plnku prikryjeme najprv jednou stranou cesta a potom aj druhou. Druhú stranu, tú vrchnú som pozakrajovala, aby to krajšie ukázalo 😊 Nakoniec oba böreky preložíme spolu s papierom vedla seba na plech a potrieme rozšlahaným vajcom. Podla chuti môžme vrch posypať Čiernou rascou/ Černuškou, ktorá dodáva tureckým pečivám ich jedinečnú chuť 😉
Börek upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190°C do zlatista, to je cca.30 minút.
Börek chutí velmi dobre a je to výborná, rýchla náhrada klasického böreku, keď sa človeku nechce miesiť, alebo ťahať cesto 😅👍  Je velmi chutný s polievkou, alebo s vychladeným Ayranom 😊
  Prajem dobrú chuť !


Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍