Tvarohovo-hruškové pité

Pité je jeden z najjednoduchších koláčov aké poznám. Najradšej mám na tomto koláči to, že sa doňho vojde poriadne vela plnky 😉😊 kedže my máme radi Pité s bohatou plnkou 😊 A čo je na tomto koláčiku tiež praktické, že sa dá plnka neustále podla chuti obmieňať 🙄 A kedže je práve sezóna hrušiek, tak som tentoraz pripravila kombináciu tvarohu a sladkých zrelých hrušiek 😊 Koláčik je naozaj výborný!


__________________________________________________________________________________________

Cesto:
600g hladká múka, 200g cukor práškový, 250g maslo, 2 vajíčka, 1 (15g) PDP, Štipka soli
Plnka:
1kg hrušky zrelé očistené, 500g tvaroh jemný krémový, Cukor podla chuti, 1 van.cukor, Kôra z 1/2 citróna, 2pl vanilkový puding v prášku, Mletá škorica+1 van.cukor na posypanie hrušiek
Na potretie:
Kúsok masla, trocha mlieka

__________________________________________________________________________________________

1. V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku, cukor, soľ a prášok do pečiva. Potom pridáme 2 celé vajcia a do polovice už rozpustené maslo. Vypracujeme jemné, mastné, polomäkké cesto. Cesto necháme 15 - 20 minútiek postáť

2. Zatial si pripravíme všetko potrebné na plnku. Očistíme a pokrájame si hrušky, ktorých má byť 1kg. Dalej si zmiešame tvaroh, cukor podla chuti (cca.2dl) ,kôru a puding. Hrušky sladiť nebudeme, lebo sú dosť sladké 😊 Ale ak by vaše hrušky neboli dosť sladké, tak ich kludne osladte/ posypte trochou cukru.


3.Cesto na trocha pomúčenej doske rozdelíme na 2 časti, jedna nech je oniečo väčšia. Tú väčšiu časť vyvaľkáme na o trocha väčšiu veľkosť než je plech. To preto, lebo spodné cesto musí mať okraje nahor. Môj plech má vnútorný rozmer 25 x 35 cm.Cesto prenesieme válkom na plech s papierom, upravíme mu okraje a popicháme spodok vidličkou

4. Tvarohovú plnku rovnomerne všade rozotrieme a následne naň poukladáme pokrájané hrušky. Podla chuti posypeme aj mletou škoricou a vanilkovým cukrom 😊 Prikryjeme druhým cestom, ktoré sme si vyvaľkali presne na velkosť plechu. Popicháme vrch vidličkou a natrieme trochou mlieka. Napokon dáme piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 180°C na cca.35-40minút.

 Upečené pité ešte za horúca potrieme kúskom masla 😊 a necháme celkom vychladnúť.

  Pité je velmi chutné a šťavnaté 😊 Lepšie je ho nechať pár hodín postáť, bude ešte lepšie. Ja osobne si myslím, že Pité je najsamlepšie od druhého dňa 🙄 


 Prajem dobrú chuť !

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍