Šehrije polievka / Şehriye çorbası
Táto velmi jednoduchá polievka je najobľúbenejšou polievkou môjho menšieho syna 😊 Naučila som sa ju od mojej svokry, je to turecká polievka 😊 a bola jednou z prvých čo som varila..
__________________________________________________________________________________________
Potrebujeme:
2-3ks čerstvá paprika, 3ks velké paradajky, 1 cibula, 1,5-2L voda na doliatie, 1pl ml. červená paprika, 1kl kopcom Isot, 1-2pl mäta sušená, Sol podla chuti, 1dl niťovky , 1dl slovenská ryža, Trocha čerstvej mäty
__________________________________________________________________________________________
1. Na túto polievku potrebujeme čerstvú papriku, kludne aj farebnú. Dalej 3 velké paradajky, ja tu mám maličké zato sú viac 😊 Trocha čerstvej mäty a 1 cibulu. Papriku a cibulu si pokrájame na drobno a paradajky na malé kúsky. Napokon ešte malé hrubšie niťovky, orzo / slovenskú ryžu, ako aj ml.červ.papriku, soľ, sušenú mätu a Isot.
2. Na troche oleja si zosklovatíme a zároveň trošku aj opečieme cibulu a papriku. Následne pridáme ml.papriku a pár sekúnd necháme poškvrčať. Potom dáme paradajky, zalejeme vodou, pridáme Isot, soľ a obe mäty a necháme takto variť od bodu varu 15 minút.
3. Následne pridáme cestovinu a necháme variť kým sa cestovina neuvarí 😊 Ochutnáme a ak treba ešte dochutíme.
Prajem dobrú chuť !
PS : V zime dávam do tejto polievky namiesto čerstvých paradajok, zavárané z flaše. Papriku tú dávam vždy čerstvú.
__________________________________________________________________________________________
Potrebujeme:
2-3ks čerstvá paprika, 3ks velké paradajky, 1 cibula, 1,5-2L voda na doliatie, 1pl ml. červená paprika, 1kl kopcom Isot, 1-2pl mäta sušená, Sol podla chuti, 1dl niťovky , 1dl slovenská ryža, Trocha čerstvej mäty
__________________________________________________________________________________________
1. Na túto polievku potrebujeme čerstvú papriku, kludne aj farebnú. Dalej 3 velké paradajky, ja tu mám maličké zato sú viac 😊 Trocha čerstvej mäty a 1 cibulu. Papriku a cibulu si pokrájame na drobno a paradajky na malé kúsky. Napokon ešte malé hrubšie niťovky, orzo / slovenskú ryžu, ako aj ml.červ.papriku, soľ, sušenú mätu a Isot.
2. Na troche oleja si zosklovatíme a zároveň trošku aj opečieme cibulu a papriku. Následne pridáme ml.papriku a pár sekúnd necháme poškvrčať. Potom dáme paradajky, zalejeme vodou, pridáme Isot, soľ a obe mäty a necháme takto variť od bodu varu 15 minút.
3. Následne pridáme cestovinu a necháme variť kým sa cestovina neuvarí 😊 Ochutnáme a ak treba ešte dochutíme.
Polievka je výborná k múčnym jedlám, ako napr. börek, gözleme, poaça...Ale aj klasiky ako lángoš a nejaký chutný posúch 😉
Prajem dobrú chuť !
PS : V zime dávam do tejto polievky namiesto čerstvých paradajok, zavárané z flaše. Papriku tú dávam vždy čerstvú.
Komentáre
Zverejnenie komentára