Domáci kurací kebab


Rada by som sa s vami podelila o recept na Kebab, ako ho robím ja doma. Je to najlepší domáci kurací kebab, aký som doteraz jedla 😊 Síce si časovo trocha počkáte, ale každopádne to stojí zato a ked dostanete chuť, máte ho v mrazáku stále po ruke 😉 Jeho príprava je velmi jednoduchá
__________________________________________________________________________________________

Potrebujeme:
20ks horné kuracie stehná vykostené
Marináda:
10pl jogurt, 2 cibule, 7-8 strúčikov cesnaku, 4pl salça /paradajkové pyré, 2pl mletá červená paprika, 4kl pul biber/chilli vločky, 2kl kopcom ml.čierne korenie, 4kl kopcom oregano, 4pl olej rastlinný, 4pl olej olivový, 2pl soľ

__________________________________________________________________________________________

1.Najprv si prichystáme všetko potrebné na marinádu a aj mäso. Strúčiky cesnaku mám poriadne velké, preto som dala len 5ks. Mäso si vykostíme, kožu môžte ponechať aj nemusíte. Ja robím raz s kožou, raz bez 😊 Je to na vás.

2. Na marinádu si dáme do misky jogurt, salça, mletú papriku, pul biber, čierne ml. korenie, sol, olej, nastrúhanú cibulu, postrúhany cesnak a oregano. Celé to dobre premiešame. Následne mäso po jednom z oboch strán dobre v marináde ponamáčame a pokladieme na seba do misky. Misku niečím zakryjeme a odložíme na 1 noc do chladničky. Takto marinované sa preto necháva 1noc v chladničke, aby mäso nasalo chuť marinády. Keby ste ho dali ihned po marinovaní do mrazáku, tak by to len ihned zmrzlo a chute sa neprepoja 😉😊 

3.Na druhý deň vyberieme mäso z chladničky, odkrojime 3 dlhšie kusy z fólie, ktoré stredom pozdĺž spojíme. Vlastne z toho urobíme širšiu fóliu, ale v strede sa musí prekrývať aby dobre držala dokopy

4.Následne mäso poukladáme na seba, tak pozdĺž 10ks, špice nech sa v strede stale prekrývajú. A potom to celé zvinieme a okraje dobre uzavrieme. Medzitym, ako už uzatvárate druhú stranu, trocha vytlačte vzduch, to mäso v tom nemá lietať 😊 Ja to zvyknem pre stabilitu už uzavreté ešte zopárkrát zatočiť do fólie. A potom už len odložiť do mrazáku. V mrazáku to nechám postáť aspoň 3 dni predtým, než z toho začnem krájať. Je to lepšie, ked je to odležanejšie a práve preto si kebab treba pripraviť už dopredu 😊 Ale pravdaže je určite dobry aj hned po zmrazení.

Asi 1 hodinku predtým, než chceme kebab piect ho vyberieme z mrazáku. Nenechajte ho príliš spustiť, stačí len natolko, aby sa dalo z neho krájať. Dobrým ostrým nožom si odkrojíme tenučké plátky, ja zvyknem cca 2-3 mm. Nakrájate si vždy len tolko, kolko práve potrebujete, záleží od stravníkov. Na 1 döner treba tých 10 plátkov, pravdaže záleží aj od toho že kto je aký mäsový 😊 Potom kebab znova zabalíme spät a dáme naspäť do mrazáku..


V jednej panvici rozpálime trošičku oleja a pokladieme do nej plátky döneru. Z oboch strán len prudko na silnejšom ohni opečieme, fakt to je len pár minút. Ja to zvyknem 2x otočit a von 🙄 Do panvici dajte stále len zopár krúžkov, inak ked dáte 20 krúžkov naraz, tak vám to len pustí kopu štavy a namiesto pečenia sa bude dusit. Ani sa to tak pekne neopečie ako sa má a aj chut to trošku zmení. Mám to odskúšané 😊




Mäso je chuťovo výborné a ako domáca verzia döneru, je to fantastické. U nás doma, no najmä u detí je velmi oblúbené 😀 A už nech je príloha akákolvek, ale jogurtovy dressing vám k tomu vrelo odporúčam 😉



Kebab s hranolkami, obliaty jogurtovým dressingom 😍

S bulgur pilavom 😊

alebo klasický döner kebab 😉

Recept na tento skvelý chlieb nájdete tu

  Prajem dobrú chuť !

Komentáre

  1. Milá Cesmina, mám ráda Tvoje recepty- turecké i jiné.Chtěla bych vyzkoušet plněné vinné/hroznové/listy. Můžu je mít uložené v mražáku a pak balit?.Netrefila jsem na Vareche. Byli? Nebyli? Děkuji za odpověď. Libuška Rybička

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Libuška , potešilo ma, že sa ti moje recepty páčia 😊 K tvojej otázke čo sa sa týka hroznových listov...
      Áno, kludne ich môžeš dať do mrazáku a plniť až neskôr. Tento rok som aj ja tak robila 😊 Aj som nakrútila Sarmu do mrazáku, ale dala som aj čisto len listy, že potom neskôr naplním. Ale ak ti môžem poradit, tak najprv tie listy "obar" tak, ako mám tu v recepte https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/06/sarma.html?m=1 a až vychladnuté poklad do sáčkov a do mrazáku 😊

      Odstrániť
  2. Link nezobralo ako malo, takže zadaj do vyhladávača na mojom blogu SARMA a tam to nájdeš 😊

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Uz davnejsie odskusane (Varecha). Potrvrdzujem, ze recept je skvely a pita chleba...super 👍

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍