Pikantný Hummus
Skvelá pikantná nátierka z cíceru 😊 Túto nátierku máme doma velmi radi a je na našom stole dosť často. Jej chuť je nie len pikantná, ale aj trocha orientálna 😊 Je to výborná obmena klasického Hummusu.
__________________________________________________________________________________________
Potrebujeme:
850g cícer konzerva, 3Pl kopcom papriková pasta, 2 strúčiky cesnak, 25ml rastlinný olej, 25ml olivový olej, 1Pl tahin ( sezamová pasta) , 1,5kl Kimyon ( rímska rasca mletá), 2kl Sumak, 0,5kl mleté čierne korenie, Trocha citrónová šťava na ochutenie, Štiplavá mletá červená paprika a soľ podla chuti
__________________________________________________________________________________________
1. Najprv si pripravíme všetko potrebné. Čo sa týka paprikovej pasty, ktorá je vlastne z kápie, sa dá nahradiť aj domácou kápiovou nátierkou / pastou, ktorá je vlastne z kápie a cibule 😊 Alebo si 3-4 velké čerstvé kápie upečiete dole v rúre a šupku ošúpete. Takže máte 3 možnosti , z ktorých si môžte vybrať 😉 Ja robím raz tak - raz tak, podla toho čo mám po ruke. Dalej čo sa týka cíceru, si tiež môžte vybrať a použiť bud narýchlo konzervu, alebo si ho vopred na noc namočiť a potom uvariť 😊 Je to na vás. V tomto recepte potrebujeme 530g čistej hmotnosti uvareného cíceru. Olej dávam do klasického Hummusu len olivový, ale sem pól na pól, je to v tejto nátierke tak chutnejšie 😉
2. Príprava je už strašne jednoduchá 😊 Cícer, paprikovú pastu, kimyon, sumak, pul biber/chilli, ml.čierne korenie, tahin, oleje, cesnak a sol pomixujeme do hladka. Podla potreby pridáme aj šťavu z uvareného cíceru. Nakoniec už len dochutíme citrónom podla chuti 😊 Nátierka je chutná aj ihned, ale najlepšia je ak pár hodín postojí aby sa prepojili chute 😉
Nátierka je výborná natretá na pečivo, alebo na hrianku ☺ ale je skvelá aj ako dip k čerstvým uhorkám, mrkve, alebo stopkavému zelleru 😊
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára