Fantastické kokosové slimáky
Jemné kysnuté cesto plnené vláčnou kokosovou plnkou v kombinácii s bielou čokoládou 😍😋 Tieto koláče si zamiluje každý, kto má kokos rád. Sú naozaj fantastické! Priam sa rozplývajú v ústach 😉😊
__________________________________________________________________________________________
Cesto:
600g hladká múka, 3PL kukuričná múka, 200g cukor kryštál, 100g maslo, cca.3dl mlieko, 21g čerstvé droždie, 3PL jogurt, 0,5kl soľ
Plnka:
200g biela čokoláda, cca.2-2,5dl kokos strúhaný, 3PL kokosový olej, práškový cukor podla chuti, smotana na šlahanie podla potreby
__________________________________________________________________________________________
1. V jednej miske si najprv zmiešame hladkú múku, 3 kopcovitejšie PL kukuričnej múky, cukor a soľ. Následne pridáme dopoly tekuté maslo, jogurt a v 2dl mlieku napučané droždie. Zvyšných cca.1dl mlieka pridávame postupne počas vypracúvania cesta. Máme dostať polomäkké, ešte trochu lepkavé cesto. Cesto napokon pomocou trochy múky len napravíme do tvaru bochníka.Miesiť ho netreba. Poprášime vrch trochou múky a necháme kysnúť cca.40 minút na teplejšom mieste.
2. Kým cesto kysne si pripravíme všetko potrebné na plnku. Použiť môžte hociakú bielu čokoládu podla chuti. Smotanu na šlahanie som použila nesladenú. Čo sa týka práškového cukru, si môže dať každý podla chuti. Ale povedala by som, že cca. 2dl ho tam treba, aby bola plnka ozaj sladká 😊 lebo len čokoláda mu dostatok sladkosti nedodá.
3. Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a vyválkame ho do tvaru obdĺžnika hrúbky cca.7mm. Natrieme ho dobre kokosovým olejom a následne posypeme kokosom. Na kokos dáme zo 2 hrste práškový cukor (alebo podla chuti) a nakoniec nožom na tenko nakrájame obe čokolády 😊
4. Cesto z lahka stočíme do závinu a ostrým nožom pokrájame na 2prsty hrubé kúsky /slimáky 😊 Poukladáme ich na plech s papierom trocha dalej od seba a každý slimák popolievame s 3 PL smotany na šlahanie. To aby nám bola plnka vláčnejšia a aj chuťovo bude cesto naozaj o vela lepšie 😉😍 Koláče dáme ihned piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 180°C na cca.25-30 minút. Treba si to pre istotu sledovať, lebo každá rúra pečie trochu inak.
A tu sú už krásne upečené koláče, ktoré nádherne rozvoniavajú 😉😀
Sú lahučké, mäkké a rozplývajú sa v ústach 😍 Odporúčam vyskúšať, sú naozaj fantastické!!!
Chuť kokosu a spustenej bielej čokolády v kombinácii so šlahačkovou smotanou je jednoducho báječná 😉😍
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára