Mäsový posúch / Etli ekmek
__________________________________________________________________________________________
Cesto:
1kg hladká múka, cca.6,5dl voda, 42g droždie čerstvé, 4pl olej, 2kl sol
Plnka:
800g mleté mäso hovädzie, 500g paradajky, 2 cibule, 2 strúčiky cesnak, 0,5dl olej, 1pl mletá červená paprika, 0,5kl mleté čierne korenie, Zväzok bazalky, Soľ podla chuti
__________________________________________________________________________________________
Suroviny a množstvo ktoré v recepte udávam je na 2 posúchy. Ja som tentoraz miesila cesto na každý posúch zvlášť ☺ Ked som prvý posúch dala piecť, som zamiesila na druhý a kým sa mi upiekol, už aj druhé cesto bolo nakysnuté 😊
__________________________________________________________________________________________
1. V jednej miske zmiešame múku so soľou, pridáme olej a vo vode rozmiešané droždie. Zvyšných cca.1,25dl vody prilievame postupne počas vypracúvania cesta. Máme dostať polomäkké, trocha lepkavé cesto. Cesto pomocou trochy múky krátko vymiesime do tvaru bochníka a necháme 25-30minút kysnúť.
2.Medzitým si pripravíme našu plnku. Paradajky si pokrájame na menšie kúsky, cibulu nastrúhame na hrubo a cesnak na jemno, bazalku pokrájame. Nakoniec už len zmiešame pripravenú zeleninu smletým mäsom a koreninami. Inak namiesto bazalky môžte použiť aj čerstvé oregano, bude to tiež velmi chutné 😊
3. Po nakysnutí cesto vyklopíme rovno na plech s papierom. Pokvapkáme ho dobre olejom a rozťapkáme na velkosť plechu, môj má velkost 35x37cm. Cesto musí mať olejové aj okraje, aby sa potom pekne upiekli 😊 Na rozťapkané cesto následne rozťapkáme polovicu našej mäsovej plnky a dáme piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 190°C na 25-30 minút. Treba si to sledovať.
Posúch podávame teplý, s polievkou, alebo len tak so šalátom či pohárom studeného Ayranu 😉😊
Kludne si každý môže mäsovú zmes namiešať aj sám podla vlastnej chuti 😊 pridať iné koreniny a poprípade aj inú zeleninu.
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára